Preţ carburanţi 5 februarie 2024. Veste bună pentru maşinile „pe gaz”, s-a ieftinit un plin de GPL

Prețurile la carburanți de la pompă se schimbă de la zi la zi. Luni, 5 februarie, prețul la GPL s-a schimbat față de sfârșitul săptămânii trecute.
Filip Stan
05 feb. 2024, 16:43
Preţ carburanţi 5 februarie 2024. Veste bună pentru maşinile

Preţ carburanţi 5 februarie 2024. Preţul la GPL este în scădere. Mai exact, dacă zilele trecute litrul de GPL costa între 3,27 şi 3,3 lei, astăzi, preţul la GPL a scăzut sub 3,3 lei, existând punctual companii care comercializează litrul de GPL chiar şi cu 3,24 lei, scrie Observatornews.

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 6.69 lei și se găsește la acest preț în Darabani, Botoșani, la stația Socar.

În ceea ce privește prețul la motorină luni, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.17 lei și o găsiți la acest preț tot în Darabani, Botoșani, la stația Socar.

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.26 lei și se vinde la acest preț în București, la stația MOL, Strada Barbu Văcărescu, Nr. 164B, Sector 2, București.

Pe de altă parte, preţurile la benzină şi la motorină au rămas nemodificate. Astfel, conform specialiştilor, un litru de benzină standard costă între 6,75 şi 6,9 lei, iar un litru de benzină premium costă între 7,26 şi 7,55 lei.

Totodată, un litru de motorină standard costă între 7,26 şi 7,35 lei, iar un litru de motorină premium costă între 7,62 şi 7,86 lei.

Preț benzină și motorină luni, 5 februarie 2024- București

Cel mai mic preț benzină: 6.74 lei

Cel mai mic preț motorină: 7.22 lei

Cel mai pic preț GPL: 3.26 lei

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București luni, 5 februarie 2024, este de 6,60 lei și se vinde cu acest preț la stația Petrom, Str.

Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5, București.

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este de 7.22 lei și se vinde la acest preț la stația Socar de pe Str. Vasile Lascăr, nr. 141A.

Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.27

lei și se vinde la acest preț stația MOL, Strada Barbu Văcărescu, Nr. 164B, Sector 2, București.

Preţ carburanţi 5 februarie 2024. Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 2% şi au înregistrat pierderi pe ansamblul săptămânii

Bani mai mulţi pentru români. Guvernul României vrea să introducă salariul minim european

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 2% şi au înregistrat pierderi săptămânale, după ce datele privind locurile de muncă din SUA au redus şansele de tăieri iminente ale dobânzii de referinţă în cea mai mare economie a lumii, ceea ce ar putea diminua cererea de ţiţei, transmite Reuters.
Creşterea economică slăbită în China şi posibilitatea unei oarecare atenuări a tensiunilor în Orientul Mijlociu au redus, de asemenea, preţurile.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,31 dolari, sau cu 1,7%, la 77,39 dolari pe baril şi contractele futures pentru petrolul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 1,47 dolari, sau cu aproximativ 2%, la 72,35 dolari.

Ambele benchmark-uri au consemnat o pierdere de aproximativ 7% pe ansamblul săptămânii. Ratele ridicate ale dobânzilor, care tind să diminueze creşterea economică şi cererea de petrol, în marile economii precum Statele Unite şi zona euro, par că vor fi menţinute, pe termen scurt.

Vouchere consistente pentru anveloparea şi eficentizarea energetică a caselor. Cine beneficiază de cei 126.500 de lei și cine are prioritate
Datele de vineri au arătat că angajatorii din SUA au adăugat mult mai multe locuri de muncă în ianuarie decât erau aşteptările, reducând şansele unei reduceri în curând a dobânzii cheie de către Rezerva Federală.

Drept urmare, dolarul s-a apreciat faţă de toate monedele importante. ”Preţurile (pdetrolului) s-au schimbat puţin înainte de raport, dar datele peste aşteptări privind locurile de muncă create micşorează probabilitatea reducerii dobânzii”, a spus Matt Smith, analist la Kpler.

În Europa, un factor de decizie al Băncii Centrale Europene a sugerat, de asemenea, că este prea devreme pentru a reduce ratele dobânzilor din zona euro.

Între timp, îngrijorarea cu privire la redresarea economică a Chinei a persistat, Fondul Monetar Internaţional prognozând că creşterea economică a ţării va încetini la 4,6% în 2024 şi va scădea în continuare pe termen mediu, până la aproximativ 3,5% în 2028.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Fraudă uriașă de peste 120 milioane de dolari în criptomonede investigată în România
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!