Preţ carburanţi 5 iulie 2023. Carburanţii s-au ieftinit vineri cu până la 0,10 lei pe litru comparativ cu ziua precedentă, astfel că benzina a ajuns sub 6,5 lei litrul.
În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă vineri 6,36 lei litrul, adică cu 0,10 lei mai puţin decât în ziua precedentă, şi se găseşte la staţiile Lukoil din sector 1, de pe str. Coralilor, Şos. Chitila şi str. Poligrafiei.
La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,37 lei și 6,63 lei pe litrul. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 6,83 la 7,28 lei litrul, comparativ cu ziua de ieri când era de la 6,92 la 7,37 lei pe litru.
Cea mai ieftină motorină standard costă vineri 6,40 lei faţă de 6,49 lei cât era joi, și se găsește la stația Petrom din București, din str. Dr. Herescu, sector 5.
În rest, prețul urcă până la 6,60 lei. Motorina premium costă vineri 6,76 lei litrul, faţă de 6,85-7,20 lei cât era joi, şi se găseşte la stația Petrom din București, din str. Dr. Herescu, sector 5.
Preţurile carburanţilor au coborât sub 6,5 lei/l în toate staţiile Petrom şi Lukoil şi chiar şi în unele staţii OMV, pentru a doua zi consecutiv.
Un nou scandal de tip Bismobil? Afaceriștii Alexandru și Nicoleta Manea îngroapă și firma Noam Mobili Design. Cine va plăti pentru pierderile uriașe!
Ieftinirile de vineri, care au ajuns şi la 14 bani/l la motorină, în cazul companiei controlate de gigantul rus, şi la 9 bani/l la benzină, în cazul liderului pieţei, au fost mai mari decât de joi.
Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 5 mai 2023, pot fi verificate online de șoferi pe Monitorul Preţurilor.
Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.
Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.
Așadar, atunci când cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, iar când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare.
Cea mai mare parte a ajustării prețurilor la pompă se produce în interval de o săptămână, atât la creșterea, cât și la scăderea cotației internaționale de referință Platts.
Cel mai mic preț benzină: 6.63 lei
Cel mai mic preț motorină: 6.64 lei
Cel mai pic preț GPL: 3.31 lei
Cel mai bun preț pentru benzina standard din București miercuri, 5 iulie 2023 este de 6.63 lei și se vinde cu acest preț la stațiile Petrom din Sectorul 5.
Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este astăzi de 6.64 lei și se vinde la acest preț la stația Petrom din Sectorul 5 și la stațiile Lukoil din Sectorul 4 și 6.
Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.31 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații Lukoil, Petrom, Mol și OMV.
Cel mai mic preț benzină: 6.66
Cel mai mic preț motorină: 6.67
Cel mai pic preț GPL: 3.31
Cel mai mic preț benzină: 6.64
Cel mai mic preț motorină: 6.67
Cel mai pic preț GPL: 3.34
Cel mai mic preț benzină: 6.66
Cel mai mic preț motorină: 6.67
Cel mai pic preț GPL: 3.35
Cel mai mic preț benzină: 6.66
Cel mai mic preț motorină: 6.64
Cel mai pic preț GPL: 3.33
Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină consultați peco-online.ro
Preţurile petrolului au urcat cu 2% marţi, în condiţiile în care pieţele au cântărit reducerile de producţie, în august, de către principalii exportatori Arabia Saudită şi Rusia, faţă de perspectivele slabe ale economiei globale, transmite Reuters.
Arabia Saudită a declarat luni că îşi va extinde reducerea voluntară a producţiei de 1 milion de barili pe zi (bpd) până în august, în timp ce Rusia şi Algeria s-au oferit voluntar să-şi reducă producţia şi nivelurile exporturilor din august cu 500.000 bpd, respectiv 20.000 bpd.
Dacă măsurile vor fi implementate pe deplin, acestea ar aduce o reducere combinată de 5,36 milioane bpd din august 2022, posibil chiar mai mult deoarece mai multe ţări din grupul de producători OPEC+ nu îşi pot îndeplini cotele de producţie, a declarat analistul PVM Tamas Varga. Reducerile totale se ridică acum la peste 5 milioane bpd, sau 5% din producţia globală de petrol.
Marţi, contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,60 dolari, la 76,25 dolari pe baril. Ţiţeiul american West Texas Intermediate a urcat cu 1,44 dolari, la 71,23 dolari pe baril. ”În mod clar, saudiţii iau măsuri proactive şi preventive pentru a stabiliza preţul ţiţeiului, precum şi pentru a vedea creşteri ale preţurilor care vor ajunge la 80 de dolari pe baril, pentru a-şi susţine bugetele interne”, a declarat Andrew Lipow, preşedintele Lipow Oil Associates din Houston.
Chiar şi aşa, piaţa va aştepta să verifice reducerile anunţate de Rusia şi continuă îngrijorarea că ratele mari ale dobânzilor vor afecta cererea globală, a spus Lipow. Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 1% în sesiunea anterioară, deoarece perspectivele macroeconomice sumbre au dus la ştergerea câştigurilor timpurii. Bursele din SUA au fost închise marţi de sărbătoarea Zilei Independenţei.