Preţ carburanţi 9 septembrie 2024. Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit carburanții luni 09 septembrie, pentru a patra oară în această lună. De data aceasta benzina s-a ieftinit cu 4 bani pe litru, în timp ce prețul motorinei a rămas neschimbat.
Precedenta reducere de prețuri au avut loc vineri 06 septembrie, când atât benzina standard, cât și motorina standard, s-au ieftinit cu 4 bani pe litru.
Alte reduceri de prețuri au fost aplicate joi – când Petrom a redus prețul benzinei standard cu 8 bani pe litru, în timp ce prețul motorinei standard a scăzut cu 4 bani – și marți, când benzina standard s-a ieftinit cu 4 bani pe litru, în timp ce prețul motorinei standard a rămas neschimbat.
Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează luni 09 septembrie 2024, următoarele prețuri: 7 lei pentru un litru de benzină standard și 7,09 lei pe litru în cazul motorinei standard.
După aceste ieftiniri, benzina a scăzut sub 7 lei pe litru la trei stații Petrom din Capitală. Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins vineri 06 septembrie 2024 între 6,94 lei și 7,01 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,07 lei și 7,10 lei pe litru.
Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 3,5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 13 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.
În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 4 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 15 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.
Preţurile petrolului au scăzut vineri cu mai mult de 2% după datele privind locurile de muncă din SUA şi se îndreaptă spre scădere săptămânală
Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2%, după date care au arătat că ocuparea forţei de muncă din SUA a crescut sub aşteptări în august, şi erau pe cale să înregistreze pierderi săptămânale puternice, deoarece preocupările legate de cerere au depăşit efectul amânării de către OPEC+ a creşterii ofertei, transmite Reuters.
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,62 USD, sau cu 2,23%, la 71,07 USD pe baril până la ora 16:05 GMT.
Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 1,52 USD, sau cu 2,2%, la 67,63 USD.
La nivelul săptămânii, preţul petrolului Brent era pe cale să înregistreze o scădere de 10%, în timp ce WTI se îndrepta către o scădere de aproximativ 8%.
Datele guvernului american de vineri au arătat că ocuparea forţei de muncă a crescut mai puţin decât erauaşteptările, în august, dar o scădere a ratei şomajului la 4,2% a sugerat că o încetinire ordonată a pieţei muncii a continuat şi probabil că nu justifică o reducere mare a ratei dobânzii de către Rezerva Federală, în această lună.
”Raportul privind locurile de muncă a fost puţin cam slab şi a sugerat că economia din SUA este în declin”, a declarat Bob Yawger, director pentru contracte futures cu energie la Mizuho.
Preocupările legate de cererea chineză au continuat să exercite presiuni asupra preţului petrolului, a spus Yawger.
Joi, preţul petrolului Brent a închis la cel mai redus nivel din iunie 2023, în ciuda unei scăderi a stocurilor de petrol ale SUA şi a deciziei OPEC+ de a amâna creşterile planificate ale producţiei de petrol.
Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 6,9 milioane de barili, până la 418,3 milioane de barili, săptămâna trecută, în comparaţie cu o scădere estimată de 993.000 de barili într-un sondaj al analiştilor Reuters.