Preţ carburanţi. Cât costă un plin de motorină/benzină înainte de weekend, surprize mari la pompă

Preţurile la benzină şi motorină oscilează de la o zi la alta, în funcţie şi de mişcările de tarife pe plan internaţional.
Filip Stan
19 ian. 2024, 08:52
Preţ carburanţi. Cât costă un plin de motorină/benzină înainte de weekend, surprize mari la pompă

Preţ carburanţi. Va fi iarăşi coadă spre staţiunile montane,mai ales că meteorologii anunţă că se va depune un nou strat de zăpadă la sfârşitul acestei săptămâni. Româniatv.net vă spune unde este mai bine să alimentaţi pentru a rămâne bani şi de un vin fiert la baza pârtiei.

Preţ carburanţi, verifică online cele mai bune tarife AICI

Prețul carburanților în România, astăzi, 19 ianuarie 2024. Motorina este mai scumpă la sfârşit de săptămână, dar benzina rămâne la acelaşi preţ. În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă vineri 6,58 lei litrul, acelaşi preţ înregistrat de la începutul săptămânii, şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti, str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, sector 5.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,60 lei şi 6,74 lei. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,04 lei până la 7,39 lei, preţuri în menţinere. Cea mai ieftină motorină standard costă vineri 7,10 lei, comparativ cu 7,06 lei litrul, cât era luni, şi se găseşte la o staţie Socar din Bucureşti, str. Vasile Lascăr, nr. 141A.

La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 7,12 lei și 7,23. Cea mai ieftină motorină premium costă 7,48 lei, faţă de 7,44 lei litrul cât era luni, iar cea mai scumpă ajunge la 7,74 lei litrul.

Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

Preţ carburanţi. Preţurile petrolului au crescut joi cu peste 1,5%, susţinute de estimări privind cererea

Preţurile petrolului au crescut joi cu peste 1,5%, deoarece Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) s-a alăturat grupului de producători OPEC prognozând o creştere puternică a cererii globale de petrol, vremea rece de iarnă a perturbat producţia din SUA, în timp ce guvernul a raportat o scădere săptămânală mare a stocurilor de ţiţei, transmite Reuters.

Traderii de petrol s-au îngrijorat şi de riscurile geopolitice din Orientul Mijlociu.

Pakistanul a desfăşurat lovituri în interiorul Iranului, vizând militanţii separatişti baluci, a declarat Ministerul de Externe al ţării, la două zile după loviturile iraniene pe teritoriul pakistanez.

Preţ carburanţi. Veste proastă pentru şoferi, majorare importantă la motorină. Vestea bună vine de la scăderea tarifelor RCA

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au câştigat 1,22 de dolari, sau cu 1,6%, până la 79,10 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au crescut cu 1,52 de dolari, sau cu 2%, la 74,08 dolari pe baril.

Administraţia pentru informaţii în domeniul energiei din SUA a raportat o retragere mai mare decât se aştepta din stocurile de ţiţei, de 2,5 milioane de barili, în săptămâna încheiată pe 12 ianuarie.

”Teama de o nouă acumulare mare a stocurilor totale nu s-a materializat, susţinând modest preţurile”, a declarat Giovanni Staunovo, analist la UBS.

Raportul lunar al AIE a spus că agenţia se aşteaptă ca cererea de petrol să crească cu 1,24 milioane de barili pe zi (bpd) în 2024, mai mult cu 180.000 de barili pe zi faţă de proiecţia anterioară.

Miercuri, Organizaţia Ţărilor Producatoare de Petrol (OPEC) a declarat că se aşteaptă la o creştere a cererii de 2,25 milioane bpd în acest an, neschimbată faţă de prognoza din decembrie.

Avertizare „wintercast” de vreme severă. Când începe să ningă în Bucureşti, se va depune strat de zăpadă. Luni, maxime de -5 grade Celsius
Grupul de producători a mai spus că cererea de petrol este aşteptată să crească cu 1,85 milioane bpd în 2025, până la 106,21 milioane bpd.

Directorul general al AIE, Fatih Birol, a declarat pentru Reuters Global Markets Forum că se aşteaptă ca pieţele petroliere să fie ”confortabile şi echilibrate” în acest an, în ciuda tensiunilor din Orientul Mijlociu, a ofertei în creştere şi a încetinirii creşterii cererii.

În SUA, aproximativ 40% din producţia de petrol din Dakota de Nord a rămas închisă din cauza vremii extrem de reci şi a provocărilor operaţionale, a declarat miercuri autoritatea principală a statului producător de petrol.

Săptămâna trecută, SUA au produs un alt record de 13,3 milioane de barili pe zi de ţiţei, arată datele EIA.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!