Preţ carburanţi. Cât costă un plin înainte de weekend

Veste proastă pentru șoferii din România! Prețurile pentru motorină și benzină au crescut din nou, la mai puțin de o săptămână.
Filip Stan
12 apr. 2024, 11:54
Preţ carburanţi. Cât costă un plin înainte de weekend

Preţ carburanţi. Preţurile petrolului au scăzut joi cu circa 1 dolar, după o pană majoră de curent la o rafinărie americană, dar în România tarifele la pompă s-au majorat. Conform România TV, în Bucureşti nu există benzină sub 7.23 lei pe litru, iar motorina cea mai ieftină este de 7,47 lei pe litru. De la 1 iulie, situaţia va fi şi mai grea pentru şoferi, deoarece se vor majora din nou accizele la carburanţi.

 

Preţ carburanţi în toată ţara AICI

Preţurile petrolului au scăzut joi cu 1 dolar, după o pană majoră de curent la o rafinărie americană şi pe măsură ce inflaţia stăruitoare a slăbit speranţele de reduceri a ratelor dobânzilor din SUA în viitorul apropiat, dar temerile că Iranul ar putea ataca interesele israeliene au menţinut ţiţeiul în apropierea maximelor ultimelor şase luni, transmite Reuters.

Cum poţi să câştigi bani de la bancă dacă faci 7.000 de paşi zilnic. Alte concursuri îţi pot aduce 2 studiouri la Mamaia, 5 bucătării complet echipate sau 1.000 de bilete la Coldplay
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 68 de cenţi, sau cu 0,8%, până la 89,80 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au pierdut 91 de cenţi sau 1,1%, până la 85,30 dolari pe baril.

Ambele benchmarkuri au scăzut cu mai mult de 1 dolar, înainte de a reveni de la minimele sesiunii.

O pană de curent a închis miercuri mai multe unităţi producătoare de combustibil la uriaşa unitate Motiva Enterprise, cu o capacitate de 626.600 de barili pe zi, din Port Arthur, Texas.

OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară şi şi-a menţinut previziunile sale de creştere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024

OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară şi şi-a menţinut previziunile sale de creştere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024, evidenţiind un decalaj neobişnuit de mare între previziunile privind puterea cererii de petrol, transmite Reuters.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol a declarat într-un raport lunar că cererea mondială de petrol va creşte cu 2,25 milioane de barili pe zi (bpd) în 2024 şi cu 1,85 milioane bpd în 2025.

Ambele prognoze au rămas neschimbate faţă de luna trecută. O stimulare a creşterii economice ar putea oferi o susţinere suplimentară a preţurilor petrolului, care au crescut la peste 90 de dolari pe baril în acest an din cauza ofertei mai mici şi a războiului din Orientul Mijlociu.

Lidl vine cu punga-surpriză de 15 lei, contraofertă la căruciorul-surpriză de la Auchan, cu reduceri de 65%
OPEC şi aliaţii săi, cunoscuţi ca OPEC+, au convenit săptămâna trecută să menţină reducerile producţiei de petrol până la sfârşitul lunii iunie.

”În ciuda unor riscuri în scădere, continuarea impulsului observat la începutul anului ar putea duce la un potenţial de creştere suplimentară pentru creşterea economică globală în 2024”, se arată în raport OPEC.

Privind spre vară, când cererea de combustibil creşte sezonier pe măsură ce oamenii călătoresc mai mult, OPEC a spus că cererea globală de combustibil pentru combustibilul pentru avioane va creşte cu 600.000 bpd de la an la an, în al doilea trimestru, pentru benzină cu 400.000 bpd şi motorină cu 200.000 bpd.

Există o împărţire mai mare decât de obicei între cei care prognozează puterea creşterii cererii de petrol în 2024, parţial din cauza diferenţelor în ceea ce priveşte ritmul de tranziţie a lumii către combustibili mai curaţi.

Săptămâna aceasta, comerciantul de energie Vitol a declarat că cererea va creşte cu 1,9 milioane bpd în acest an, nu departe de punctul de vedere al OPEC, în timp ce prognozatorul energetic al guvernului SUA şi-a redus previziunile de creştere la 950.000 bpd.

Agenţia Internaţională pentru Energie, care reprezintă ţările industrializate şi estimează că cererea de petrol va atinge vârful până în 2030, vede o expansiune de 1,33 milioane bpd şi urmează să îşi actualizeze cifrele vineri.

OPEC consideră că utilizarea petrolului va continua să crească în următoarele două decenii şi nu a prognozat un vârf.

Alianţa OPEC+ a implementat o serie de reduceri de producţie de la sfârşitul anului 2022, pentru a sprijini piaţa.

O nouă reducere de 2,2 milioane bpd a producţiei pentru primul trimestru a intrat în vigoare în ianuarie şi a fost ulterior extinsă pentru a acoperi trimestrul al doilea.

Raportul OPEC spune că producţia de petrol a OPEC a fost constantă în martie, crescând cu 3.000 bpd, până la 26,60 milioane bpd, în ciuda noii runde de reduceri, cu creşteri modeste în Iran şi Arabia Saudită.

Cererea de ţiţei OPEC în acest an este stabilită în medie la 28,5 milioane bpd, se arată în raport, în creştere cu 100.000 bpd faţă de prognoza anterioară şi, teoretic, dă spaţiu grupului pentru a pompa mai mult.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Kamala Harris anunță că va candida pentru nominalizarea prezidențială democrată
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'