Preţ carburanţi. Cât costă un plin înainte de weekend

Veste proastă pentru șoferii din România! Prețurile pentru motorină și benzină au crescut din nou, la mai puțin de o săptămână.
Filip Stan
12 apr. 2024, 11:54
Preţ carburanţi. Cât costă un plin înainte de weekend

Preţ carburanţi. Preţurile petrolului au scăzut joi cu circa 1 dolar, după o pană majoră de curent la o rafinărie americană, dar în România tarifele la pompă s-au majorat. Conform România TV, în Bucureşti nu există benzină sub 7.23 lei pe litru, iar motorina cea mai ieftină este de 7,47 lei pe litru. De la 1 iulie, situaţia va fi şi mai grea pentru şoferi, deoarece se vor majora din nou accizele la carburanţi.

 

Preţ carburanţi în toată ţara AICI

Preţurile petrolului au scăzut joi cu 1 dolar, după o pană majoră de curent la o rafinărie americană şi pe măsură ce inflaţia stăruitoare a slăbit speranţele de reduceri a ratelor dobânzilor din SUA în viitorul apropiat, dar temerile că Iranul ar putea ataca interesele israeliene au menţinut ţiţeiul în apropierea maximelor ultimelor şase luni, transmite Reuters.

Cum poţi să câştigi bani de la bancă dacă faci 7.000 de paşi zilnic. Alte concursuri îţi pot aduce 2 studiouri la Mamaia, 5 bucătării complet echipate sau 1.000 de bilete la Coldplay
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 68 de cenţi, sau cu 0,8%, până la 89,80 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au pierdut 91 de cenţi sau 1,1%, până la 85,30 dolari pe baril.

Ambele benchmarkuri au scăzut cu mai mult de 1 dolar, înainte de a reveni de la minimele sesiunii.

O pană de curent a închis miercuri mai multe unităţi producătoare de combustibil la uriaşa unitate Motiva Enterprise, cu o capacitate de 626.600 de barili pe zi, din Port Arthur, Texas.

OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară şi şi-a menţinut previziunile sale de creştere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024

OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară şi şi-a menţinut previziunile sale de creştere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024, evidenţiind un decalaj neobişnuit de mare între previziunile privind puterea cererii de petrol, transmite Reuters.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol a declarat într-un raport lunar că cererea mondială de petrol va creşte cu 2,25 milioane de barili pe zi (bpd) în 2024 şi cu 1,85 milioane bpd în 2025.

Ambele prognoze au rămas neschimbate faţă de luna trecută. O stimulare a creşterii economice ar putea oferi o susţinere suplimentară a preţurilor petrolului, care au crescut la peste 90 de dolari pe baril în acest an din cauza ofertei mai mici şi a războiului din Orientul Mijlociu.

Lidl vine cu punga-surpriză de 15 lei, contraofertă la căruciorul-surpriză de la Auchan, cu reduceri de 65%
OPEC şi aliaţii săi, cunoscuţi ca OPEC+, au convenit săptămâna trecută să menţină reducerile producţiei de petrol până la sfârşitul lunii iunie.

”În ciuda unor riscuri în scădere, continuarea impulsului observat la începutul anului ar putea duce la un potenţial de creştere suplimentară pentru creşterea economică globală în 2024”, se arată în raport OPEC.

Privind spre vară, când cererea de combustibil creşte sezonier pe măsură ce oamenii călătoresc mai mult, OPEC a spus că cererea globală de combustibil pentru combustibilul pentru avioane va creşte cu 600.000 bpd de la an la an, în al doilea trimestru, pentru benzină cu 400.000 bpd şi motorină cu 200.000 bpd.

Există o împărţire mai mare decât de obicei între cei care prognozează puterea creşterii cererii de petrol în 2024, parţial din cauza diferenţelor în ceea ce priveşte ritmul de tranziţie a lumii către combustibili mai curaţi.

Săptămâna aceasta, comerciantul de energie Vitol a declarat că cererea va creşte cu 1,9 milioane bpd în acest an, nu departe de punctul de vedere al OPEC, în timp ce prognozatorul energetic al guvernului SUA şi-a redus previziunile de creştere la 950.000 bpd.

Agenţia Internaţională pentru Energie, care reprezintă ţările industrializate şi estimează că cererea de petrol va atinge vârful până în 2030, vede o expansiune de 1,33 milioane bpd şi urmează să îşi actualizeze cifrele vineri.

OPEC consideră că utilizarea petrolului va continua să crească în următoarele două decenii şi nu a prognozat un vârf.

Alianţa OPEC+ a implementat o serie de reduceri de producţie de la sfârşitul anului 2022, pentru a sprijini piaţa.

O nouă reducere de 2,2 milioane bpd a producţiei pentru primul trimestru a intrat în vigoare în ianuarie şi a fost ulterior extinsă pentru a acoperi trimestrul al doilea.

Raportul OPEC spune că producţia de petrol a OPEC a fost constantă în martie, crescând cu 3.000 bpd, până la 26,60 milioane bpd, în ciuda noii runde de reduceri, cu creşteri modeste în Iran şi Arabia Saudită.

Cererea de ţiţei OPEC în acest an este stabilită în medie la 28,5 milioane bpd, se arată în raport, în creştere cu 100.000 bpd faţă de prognoza anterioară şi, teoretic, dă spaţiu grupului pentru a pompa mai mult.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Mutare neașteptată în scandalul dintre urmăritul internațional Horațiu Potra și fosta soție / Miza: averea de milioane!
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Orașul din România considerat Meridianul Zero al lumii. A fost în prima linie a astronomiei europene
Capital.ro
Regulă pentru șoferii care nu au schimbat anvelopele de iarnă. Devine obligatoriu începând cu 15 aprilie
Playtech.ro
Cine plăteşte alocaţiile copiilor? Detaliul din lege cunoscut de puţini români
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Cel mai puternic „purificator al sângelui” din lume. Este afrodiziac, scade tensiunea arterială, dă energie și era adorat de romani
wowbiz.ro
Mariana Moculescu a dispărut! Nimeni nu mai știe nimic de ea de când a vorbit public despre datoriile pe care le are
Spynews
Documente-bombă! Cum a încercat Honorius Prigoană să-și execute tatăl mort! Un singur detaliu i-a scăpat
Spynews
Când urmează să nască soția lui Adrian Velea. Prezentatorul de la Acces Direct și partenera lui vor deveni părinți de băiețel
Evz.ro
Zodii cu care nu e bine să ai de-a face. Reacționează urât
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
kanald.ro
Destin spulberat într-o secundă. Trei tineri de 17 și 18 ani au murit într-un accident cumplit, după ce mașina lor s-a transformat într-o bilă de foc
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu, manipulat și păcălit? Victor Ponta rupe tăcerea: Cine l-a chemat știa...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Petre Măgurean, fost jucător și antrenor de baschet, a murit la 67 de ani, cu doar două zile înainte de ziua de naștere: „A cucerit medaliile de bronz în Divizia A”
MediaFlux
Bani în plus la pensie pentru români. Se dau pentru cei cu minim 15 ani vechime
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Victor Ponta: omul care ”a salvat Belgradul” în urma unei ședințe secrete a Guvernului! ”A plagiat, dar a și inundat” – remarcă Cristian Preda