Preţ carburanţi. Sâmbătă, un litru de motorină era 6,37 lei pe litru și un litru de motorină era 7,49 lei. În urmă cu şase zile, un litru de benzină era 6,83 de lei, iar un litru de motorină aproape 8 lei.
Astfel că prețurile au scăzut cu aproximativ 50 de bani. Dacă facem comparația cu prețurile de acum 30 de zile, vedem că la benzină prețul a scăzut cu peste 12%, astfel că un plin de benzină de 50 de litri ne costă cu 43,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.
Ce se va întâmpla cu subvenţia la carburanţi. Ministrul Finanţelor a făcut anunţul mult aşteptat de şoferi
În acelaşi timp, un plin de motorină s-a ieftinit şi el. Prețul pentru un plin de motorină a scăzut cu aproape 13% față de acum 30 de zile, astfel că astăzi plătim cu 55,50 de lei mai puțin decât în urmă cu o lună.
Chiar si dupa ieftinirea carburantului platim mult la plin in comparatie cu anul trecut. Romanii se pregatesc sa plece in vacantele de Craciun si revelion si strang bani pentru plinul de carburant. Cat plateam anul trecut de sarbatori pentru drumul pana la munte si cat platim acum ne spune Bianca Chivu, Bianca….
VACANȚA LA MUNTE
BUCURESTI – BRAN – 400 km (dus-intors)
In 2022
Motorina – 230 lei
Benzina – 245 lei
In 2021
Motorina – 195 lei
Benzina – 190 lei
VACANȚA IN MARAMURES
BUCURESTI – MARAMURES – 1300 km (dus-intors)
In 2022
Motorina – 725 lei
Benzina – 710 lei
In 2021
Motorina – 615 lei
Benzina – 600 lei
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat, la Prima TV, că Guvernul va decide după 20 decembrie dacă va mai acorda subvenţia la carburanţi, urmând ca până atunci să fie făcută o analiză la anticipaţia de preţ pe piaţa combustibililor.
Adrian Câciu a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, dacă Guvernul va mai acorda subvenţia la carburanţi. “Această decizie probabil o să luăm după data de 20 decembrie. O să luăm astfel încât să putem să facem dacă este o prelungire sau nu”, a afirmat ministrul Finanţelor.
Întrebat dacă se impune o prelungire a acestei subvenţii, Adrian Câciu a răspuns: “Am cerut date de analiză cu privire la anticipaţia de preţ pe piaţa combustibililor. De ce? Pentru că acum vedeţi că preţul este în scădere deşi a intervenit embargoul asupra petrolului rusesc. Vreau să văd cum se manifestă acest preţ din perspectiva tuturor pieţelor care au futures pe petrol, dar şi pe ceea ce înseamnă produsele finale: benzină şi motorină pentru a nu avea un efect toxic în piaţă. De ce zic efect toxic? Adică să nu crească costurile pentru companii. Dacă mie mi se menţine preţul aşa cum este, este o abordare. Dacă în schimb există semnale că undeva spre ianuarie, spre final, atunci vom avea în analiza asta, vom lua o decizie. Dar nu pot să vă spun în momentul ăsta pentru că e bine să avem toate datele pe masă. Scopul este ca deducerea fiscală să ajungă la cei care vând combustibil. Scopul este ca dumneavoastră şi cu mine şi cu orice cetăţean şi orice companie din România să poată să aibă un cost la pompă pe care să îl poată suporta”.