Preţ carburanţi: Veste bună pentru şoferi înainte de weekend, cu cât s-a ieftinit un plin de motorină sau benzină

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a ieftinit benzina și motorina vândute în stațiile proprii, după o perioadă destul de lungă în care prețurile au stagnat.
Filip Stan
27 oct. 2023, 06:14
Preţ carburanţi: Veste bună pentru şoferi înainte de weekend, cu cât s-a ieftinit un plin de motorină sau benzină
Preţ carburanţi 8 septembrie 2023. Motorina s-a scumpit din nou, cât a ajuns să coste un litru

Preţ carburanţi: Față de ziua precedentă, Petrom, dar şi alte companii, au scăzut îmncă de joi prețul benzinei cu patru bani pe litru și pe cel al motorinei cu cinci bani pe litru. După ultimele evoluții ale prețurilor, diferența de preț dintre motorină și benzină scade ușor, până la 68 de bani pe litru.

Preţ carburanţi, detalii AICI despre preţurile de vineri, 27 octombrie 2023

Ultima modificare de preț a fost operată de Petrom acum mai bine de o săptămână, la 18 octombrie, și a fost o scumpire – Petrom a majoratat atunci prețul motorinei cu patru bani pe litru și a menținut prețul benzinei. Înainte, pe 12 octombrie, prețul a scăzut semnificativ, cu 10 bani pe litru pentru fiecare carburant. Anterior, o ieftinire de aceeași anvergură a avut loc pe 7 octombrie, și a fost tot de 10 bani pe litru, pentru ambii carburanți. Cu două zile înainte benzina se ieftinise cu cinci bani pe litru și motorina cu un ban pe litru. Mai devreme, în data de 3 octombrie, motorina s-a scumpit cu cinci bani pe litru iar motorina s-a ieftinit cu un ban pe litru, asta după ce, cu doar o zi înainte, benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru.

Preţ carburanţi 26 octombrie 2023. Veste bună pentru şoferi, cât costă un plin de benzină/motorină

Preţ carburanţi: Preţurile petrolului au scăzut joi cu mai mult de 2 dolari pe baril

Preţurile petrolului au scăzut joi cu mai mult de 2 dolari pe baril, deoarece temerile legate de un conflict mai larg din Orientul Mijlociu s-au diminuat, în acelaşi timp în care cererea din SUA a dat semne de slăbire, transmite Reuers.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,28 dolari, sau cu 2,53%, la 87,85 dolari pe baril, după ce au urcat cu aproape 2% miercuri.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 2,10 dolari, sau cu 2,41%, până la 83,29 dolari pe baril.

Temerile unei contagiuni care ar afecta livrările globale de ţiţei, din conflictul dintre Israel şi gruparea militantă palestiniană Hamas, care ar putea implica Iranul şi aliaţii săi din regiune, au susţinut preţurile petrolului în ultimele săptămâni. Acele griji s-au atenuat joi la prânz.

”Prima de securitate pe care o plătim de la începutul lunii pare să se dezumfle”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital.

Tichete casnice 2024. Cum se pot încasa peste 10.000 de lei. Cin acordă şi cine primeşte noile vouchere

Statele Unite şi alte ţări îndeamnă Israelul să amâne o invazie completă a Gaza, care este zguduită de aproape trei săptămâni de bombardamente israeliene, declanşate după o serie de ucideri în masă în sudul Israelului de către Hamas, susţinută de Iran.

Îngrijorările legate de economia globală în general au afectat şi preţurile. Randamentele Trezoreriei americane s-au îndreptat din nou spre 5%, joi, trăgând acţiunile din întreaga lume la minimele mai multor luni.

Economia Statelor Unite a crescut însă în cel mai rapid ritm din aproape doi ani în trimestrul al treilea, au arătat datele publicate joi, mărind aşteptările că Rezerva Federală va menţine ratele dobânzilor ridicate pentru mai mult timp.

O creştere a stocurilor de ţiţei din SUA în ultima săptămână a indicat o cerere mai slabă. Stocurile au crescut cu 1,4 milioane de barili, până la 421,1 milioane de barili, potrivit Energy Information Administration (EIA), depăşind un câştig de 240.000 de barili aşteptat de analişti dintr-un sondaj Reuters. Datele urmează unei scăderi surprinzătoare în această lună a datelor privind activitatea de afaceri din zona euro.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kremlinul evocă retorica neprietenoasă a vicepreședintei SUA Kamala Harris
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!