Preţ carburanţi. Veste proastă pentru şoferii care pleacă la drum în weekend

Preţurile la benzină şi motorină au crescut în fiecare zi de la începutul lunii august. Aflaţi unde puteţi alimenta mai ieftin din articolul următor.
Filip Stan
04 aug. 2023, 06:08
Preţ carburanţi. Veste proastă pentru şoferii care pleacă la drum în weekend

Preţ carburanţi Carburanții se scumpesc rapid nu doar în România, ci în toată Europa, ca urmare a creșterii cotațiilor internaționale, mai ales la motorină.

În ultima parte a lunii iulie și primele zile din august, consumatorii români au putut observa o creștere rapidă – scumpiri mici, dar dese – a prețuilor la carburanți în benzinării. Astfel, în doar zece zile, prețurile la carburanți au crescut în România în șase rânduri, cumulând o creștere de până la 29 de bani pe litru – ultima scumpire a fost chiar pe 4 august.

Benzina stagnează, iar motorina înregistrează o nouă creştere la început de weekend. În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă vineri 6,88 lei şi se găseşte la mai multe staţii Petrom şi Likoil din Bucureşti. Benzina stagnează la acest preţ de ieri.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,89 lei și 7,06 lei. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,34 lei și 7,71 lei.

Cea mai ieftină motorină standard costă vineri 6,94 lei şi se găseşte la o staţie Lukoil din Bucureşti, bulevardul Preciziei, nr. 34, Sector 6. Ieri, motorina se regăsea la prețul de 6,91 lei.  La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 6,95 lei și 7,06 lei. Motorina premium costă 7,30 lei și ajunge până la 7,57 lei.

Preţ carburanţi 4 august 2023 aici

Situația nu a apărut doar în România și este suficient să facem o comparație între prețurile medii din Europa. Astfel, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare a prețurilor la carburanți din Uniunea Europeană, în data de 31 august prețul mediu ponderat al benzinei în UE era de aproximativ 1,8 euro pe litru, iar cel al motorinei de 1,64 de euro pe litru. Cu doar o săptămână în urmă, la 24 iulie, prețul mediu ponderat al benzinei era de circa 1,75 de euro pe litru, iar cel al motorinei de circa 1,6 euro pe litru.

Preţ carburanţi. Scumpiri de la o oră la alta la benzină şi motorină, veşti proaste pentru şoferi
Așadar, o scumpire medie de până la cinci eurocenți (echivalentul a 25 de bani) pe litru, în doar o săptămână, fără a lua în calcul și creșterile de după data de 1 august – le vom vedea când Oil Bulletin va publica următorul set de date.

Preţ carburanţi. Preţurile petrolului au crescut cu aproximativ 2% joi, în urma extinderii de către Arabia Saudită şi Rusia a limitărilor de producţie în septembrie şi, posibil, după această lună, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,86 dolari, sau cu 2,2%, la 85,06 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 2,03 dolari, sau cu 2,6%, la 81,52 dolari pe baril.

Preţ carburanţi 3 august 2023. Scumpiri pe bandă rulantă la pompă, cât a ajuns un plin miercuri
Arabia Saudită a anunţat că va prelungi o reducere voluntară a producţiei de petrol de un milion de barili pe zi (bpd) timp de încă o lună, pentru a include septembrie, adăugând că măsura ar putea fi extinsă sau aprofundată.

Acest lucru ar menţine reducerea voluntară a producţiei regatului pentru o a treia lună, după ce a anunţat reduceri voluntare pentru iulie şi a prelungit aceste reduceri în august.

Producţia Arabiei Saudite este aşteptată să fie de aproximativ 9 milioane bpd în septembrie.

 

În Rusia, între timp, viceprim-ministrul Alexander Novak a declarat că ţara va reduce exporturile de petrol cu 300.000 bpd, în septembrie.

Aceste reduceri anunţate urmează măsurilor din iunie ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi ale aliaţilor săi precum Rusia, cunoscute în mod colectiv sub numele de OPEC+, de a limita furnizarea de petrol până în 2024.

Miniştrii OPEC+ se vor întâlni vineri pentru a analiza piaţa.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Mușchiul Syntrichia caninervis, Candidat Promițător pentru Colonizarea Planetei Marte
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!