Prețul exorbitant pentru 100 de grame de șorici la Târgul de Crăciun din Piața Constituției! Comercianții au impresia că românii au salarii colosale

Luna aceasta, majoritatea bucureștenilor trec pe la Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Unii pentru a se bucura de atmosfera sărbătorilor, iar alții pentru a gusta din preparatele delicioase din vitrine. Însă, la ce prețuri sunt, e posibil ca românii să nu mai treacă și anul viitor. Cât costă șoriciul la târgul din Capitală, vezi în rândurile de mai jos.
Alina Costache
14 dec. 2023, 11:38
Prețul exorbitant pentru 100 de grame de șorici la Târgul de Crăciun din Piața Constituției! Comercianții au impresia că românii au salarii colosale

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, motiv pentru care românii deja își pregătesc casa, frigiderul și cămara, ca să nu lipsească nimic de pe masa de Crăciun.

Citește și Prețuri la Târgul de Crăciun din Sibiu 2023. Mii de oameni au luat cu asalt Piața Mare. Cu 100 de lei mănânci două sarmale (35 de lei), o clătită și bei o ciocolată caldă. Cât costă să te dai în roata panoramică – FOTO EXCLUSIV

Desigur, după scumpirile din ultima perioadă, cu siguranță mulți români nu se vor bucura ca în anii trecuți de preparatele culinare.

Timpul nu stă în loc pentru România, iar sărbătorile vin, chiar dacă bieții locuitori ai țării noastre se descurcă de pe o zi pe alta.

Cum atmosfera Crăciunului deja s-a instalat în Capitală, Târgul de Crăciun din Piața Constituției a devenit o atracție pentru bucureșteni și anul acesta.

Acolo găsești luminițe, vin fiert cu scorțișoară, dar și preparate gustoase.

Dar e mai potrivit să le privești, decât să întrebi un vânzător cât costă mâncarea la târgul din Capitală, pentru că prețurile sunt exorbitante.

Șoriciul, un lux pentru români

Scumpirile din 2023 nu puteau fi ignorate nici de comercianții care încearcă să strângă averi la târgurile de Crăciun. Aceștia și-au ajustat prețurile în funcție de rata inflației, susțin ei.

Produsele expuse sunt îmbietoare, iar prețurile, destul de piperate, „ca de sezon”, cum ar spune unii comercianți, potrivit Gândul.ro.

Astfel, 100 de grame de șorici se vând, la Târgul de Crăciun din Piața Constituției cu 15 lei!

Asta înseamnă că pentru un kilogram trebuie să scoateți din buzunar suma incredibilă de 150 de lei.

La Târgul de Crăciun de la Cluj, un pahar de vin fiert se vinde cu 15 lei, iar 100 de grame de șorici tot 15 lei. Pe lângă aceste produse, găsești de la dulciuri, cum ar fi cozonac sau plăcinte cu brânză, până la cârnați și mici.

Însă și pentru aceste produse trebuie să scoți din buzunar foarte mulți bani.

Te-ar putea interesa și Sorin Bontea, rețetă de covrigi cu scorțișoară, pentru masa de Crăciun: „O combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară”

De exemplu, pentru o clătită simplă cu Nutella ar trebui să scoți din buzunar 19 lei, în timp ce pentru o clătită cu fistic și alune trebuie să plătești 35 de lei. Cât despre mâncare, mai bine o faci singur acasă.

Cele mai scumpe sunt sarmalele, pentru două 3 sarmale oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunar chiar și 35 de lei. Dacă ai vrea să guști din gulașul cu fasole la 500 ml, ei bine, trebuie să plătești 30 lei.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul străin care face angajări pe bandă rulantă în luna august. Se oferă salarii bune, tichete de masă, bonusuri și nu e nevoie de studii superioare
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Este anunțul momentului! BNR anunță soarta românilor care au credite în LEI. Sunt vești proaste!
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Conflict aberant la „Casa Iubirii”. Scandalul i-a înfuriat pe internauți
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cod VIOLET în România! Meteorologii Accuweather anunță pericol iminent de radiații ultraviolete în București
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Vouchere lemne 2024. Când intră banii pe cardurile de energie
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Andy Murray își încheie cariera după înfrângerea din sferturi la Roland Garros
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?