În staţia din Şoseaua Alexandriei, sectorul 5, motorina standard costă 4,84 lei pe litru, iar benzina standard a rămas la 4,97 lei pe litru, în timp ce, pe Şoseaua de Centură, comuna Chitila, motorina costă 4,83 de lei pe litru. În strada Jiului, sectorul 1, motorina costă tot 4,86 lei pentru un litru.
În Odorheiu Secuiesc motorina standard costă 4,59 lei/litru, la cea mai ieftină benzinărie Petrom din ţară.
În staţia de pe DN 2A, nr. cadastru 910, Slobozia, motorina standard costă 4,71 lei/litru, iar benzina a rămas la 4,89 lei/litru.
În Moldova, în localitatea Buhuşi, motorina costă 4,75 lei/litru, iar benzina are un preţ de 4,87 lei/litru. De altfel, în Moldova preţul benzinei este cel mai mic din ţară.
Diferenţele între regiuni ale preţului carburanţilor din aceeaşi reţea de distribuţie se justifică prin considerente de transport, cerere şi nivelul de dezvoltare al populaţiei. Astfel, în Moldova, Secuime, Dobrogea(fără Constanţa) sau Lunca Dunării, carburanţii sunt semnificativ mai ieftini decât în marile oraşe ale ţării, Muntenia de Nord sau Ardeal.
Preţurile carburanţilor sunt pe o pantă descendentă. În ultimele cinci luni, motorina a pierdut aproape un leu pe litru, iar benzina aproximativ la fel.
Preţurile benzinei şi motorinei comercializate la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb. La rândul lor, cotaţiile carburanţilor sunt legate de preţul barilului de ţiţei. Cum, în ultimele luni, barilul a coborât de la 65 la 40 de dolari, iar cursul de schimb a rămas relativ constant, distribuitorii de carburanţi au fost nevoiţi să scadă preţurile produselor comercializate.
Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%, sau chiar mai mult.