Prețurile pentru parcare în București cresc cu 10,4%, după ce aleșii din Consiliul General au decis să îl majoreze. Prin urmare, în funcție de zona din Capitală, proprietarii de mașini vor trebui să plătească o sumă între 370 și 750 de lei către primărie.
Pe lângă locurile de parcare făcute de Primăria Capitalei, șoferilor din Sectoarele 1,2,5 și 6 nu le-a fost pusă la dispoziție vreo alternativă viabilă.
Practic, există locuri de parcare albastre, puse la dispoziție de către primăria generală a Capitalei, al căror tarif este de 5 lei pe oră sau 30 de lei pe o zi întreagă, iar la Sectoarele 3 și 4 din București treburile stau cu totul diferit.
În Sectorul 3 din București există locuri de parcare nominale, adică de reședință, pentru care se plătește o taxă anuală, precum și locuri de parcare nenominale, adică la comun, pentru care se plătește o taxă de 5 lei pe oră.
Primăria Sectorului 4 a pus la dispoziție locuri de parcare pentru care șoferii trebuie să plătească un tarif pe oră sau pe zi, în cazul în care nu locuiesc în Sectorul 4, dar și un tarif anual în valoare de 540 de lei pentru toți proprietarii de mașini din Sector care nu dețin un loc de parcare de reședință.
Citește și : Meseria ceaușistă care este la mare căutare în prezent. Se dau salarii de 10.000 de lei
Șoferii din București sunt nemulțumiți de aceste măsuri, dar mai ales cei din Sectorul 4, având în vedere că unii dintre ei chiar au încercat să facă rost de loc de parcare, însă acesta a fost indisponibil. Practic, vor trebui să plătească 540 de lei pentru că nu au loc de parcare, deși nu îl pot obține.
Singurii șoferi ce pot parca gratuit în capitală, pe locurile publice, sunt proprietarii de mașini electrice și hibride.