Pepenii de Dăbuleni au ajuns să fie vânduți și cu 50 de bani kilogramul la târgul en-gros din localitate. Producătorii nu-și mai fac iluzii că vor scoate vreun profit. Nu-și mai doresc decât să își amortizeze investiția.
„ – Foarte prost.
– De ce nu se cumpără?
– Nici noi nu știm.
– Prețul?
– 60, 70 de bani (kilogramul, n. red). Mult mai ieftin față de anul trecut. Am ținut-o aici și s-a stricat…. 4 tone.
– De ce este prețul mic?
– E oferta mai mare decât cererea.
– Vă este teama că se strică?
– Și acum dacă se strică ce să facem? Că așa ne trebuie. Profit de unde…. ne gândim să scoatem ce am băgat”, spune unul dintre producătorii nemulțumiți pentru Gândul.
În Dăbuleni se cultivă peste 750 de hectare de pepeni din suprafața de peste 2.500 de hectare care sunt cultivate la nivelul județului Dolj.
Citeste si Cum îți dai seama daca un pepene roșu este copt. Trucurile cu care nu vei da greș
În Oltenia sunt cultivate mii de hectare de pepeni verzi şi vărgaţi. Odată culeşi ajung în pieţele din marile oraşe. Pepenii se mai cultivă şi în alte zone din ţară, cum ar fi Brăila, Galaţi, Buzău, Timiş sau Teleorman. Cu o recoltă de 140.000 de tone de pepeni verzi, România ocupă locul 4 în Uniunea Europeană.
Pepenele verde este extrem de benefic pentru organism, conținând o foarte mare cantitate de apă și o mulțime de vitamine, pentru că ne poate hidrata foarte ușor mai ales în timpul verii atunci când temperaturile mari sunt extrem de greu de suportat.
De asemenea, pepenele verde este extrem de eficient și în cazul celor care își doresc să slăbească, pentru că, integrat într-o dietă echilibrată, face minuni. Dat fiind faptul că are puține calorii, acesta poate fi consumat chiar și în loc de desert, având un gust dulce, dar de la care nu riști să acumulezi kilograme în plus.