Preţ parcare Litoral. 500 de lei plăteşti pentru o oră de parcare în Năvodari. Nu, nu am pus un zero în plus din greşeală. Chiar acesta este preţul real atunci când Litoralul este plin de turişti. Mai exact, 500 de lei este suma cerută pentru a parca mașina timp de o oră în parcarea unui complex rezidențial din Năvodari, Wave Residence, deținut de fostul consilier local Cristian Popescu. Publicaţia Replica online speculează, însă, că ar putea fi vorba despre o strategie a dezvoltatorului pentru a împiedica turiştii care nu sunt cazaţi în respectivele imobile să ocupe acele locuri de parcare.
Investitorul apropiat de fostul primar Nicolae Matei a ridicat de-a lungul anilor mai multe imobile în prima linie la mare pe care le închiriază pe timpul sezonului estival.
20 de euro te costă ca să parchezi pe spaţiul public. Din fericire, preţul nu este pentru o oră, ci pentru o noapte şi o zi. În cazul în care te cazezi, iar unitatea hotelieră nu mai are locuri de parcare disponibile, îţi poţi lăsa maşina pe spaţiul public contra unei taxe de 20 de euro. Până și proprietarii de apartamente din Mamaia își plăteasc parcările, la fel ca vizitatorii!
„Eu locuiesc în Brăila, însă trei luni, cât e vara stau într-unul dintre cele două apartamente pe care le am la Summerland. În momentul în care invit la mine prieteni, parteneri de afaceri, sau chiriași pentru că pot da spre închiriere, aceștia trebuie să plătească 20 de euro pe 24 de ore, dacă își lasă mașinile parcate aici în Mamaia Nord.
Eu când dau acum în chirie, îi iau omului o anumită sumă pe noapte, dar trebuie să-l anunț că mai are de plătit în plus față de aceasta și 20 de eură către primărie. De ce? Chiar dacă parchează să zicem pe locul rezervat pentru mine, acesta corespunde numai numărului de înmatriculare al mașinii mele. Pe el dacă îl prinde poliția îl amendează. Trebuie să plătească ca orice turist. Asociația Patronală Constanța-Mamaia, a chemat în contencios administrativ și fiscal primăria Constanța, ca să anuleze această hotărâre, pentru că turiștii nu vor să dea 20 de euro pe zi, la parcare”, susține Jean Neagu pentru observatorconstanta.ro
Şi nu doar pe Litoral se întâlnesc astfel de situaţii aberante. Un alt record a fost înregistrat la Brașov, la sfârșitul lunii iunie, când un loc de parcare a fost închiriat cu 6.500 de lei/an, iar locul a fost obţinut în urma unei licitaţii pornite de la prețul de 144 de lei.
Citeste si De ce litoralul românesc este pustiu. Stațiunea din străinătate plină până la refuz