Preţuri nesimţite în staţiunea bogaţilor din România. Cât a ajuns o saramură de crap pe terasă la Mamaia, Patricia a postat bonul

Turiștii care au ales să petreacă vacanța pe litoralul românesc sunt uimiți de costurile astronomice ale "orice" pe plajele din Mamaia. De la un şezlong, până la o masă la autoservire, toate au preţuri neverosimil de mari.
Alina Costache
31 iul. 2024, 12:24
Preţuri nesimţite în staţiunea bogaţilor din România. Cât a ajuns o saramură de crap pe terasă la Mamaia, Patricia a postat bonul

Litoralul românesc este vizitat de sute de mii de turiști, iar Mamaia a rămas la statutul de perlă a Mării Negre, cel puţin în ceea ce priveşte viteza cu care se goleşte cardul. Pentru câteva zile de odihnă la malul mării, oamenii sunt nevoiți să scoată sume uriașe din buzunare. Prețul unui se șezlong începe de la 50 lei și poate să ajungă și la 150 lei pe unele plaje.

Revoltați, românii au început să posteze pe rețelele de socializare bonurile fiscale care arată sumele achitate la restaurante, pe plajă sau în cluburi. De la începutul lunii iulie, prețurile de pe litoralul românesc au explodat, dar cu toate acestea, plajele sunt pline ochi de turiști. Mulți români spun însă că anul viitor vor opta pentru vacanțe în țări vecine.  Cei nemulțumiți de prețurile mari au postat bonurile pe rețelele sociale. Un bărbat le-a arătat internauților cât a plătit pentru un singur mic dejun într-un restaurant din Mamaia.

Cât a ajuns să coste o porție de hamsii cu mămăligă la autoservire în Mamaia. Turiștii sunt revoltați

Postarea a încurajat și alți turiști să vorbească despre prețurile scandaloase. Prețurile la mâncare sunt și ele destul de ridicate, fiind destul de greu să găsești o masă, cu tot cu băuturi sub 50-60 lei la Cazare e destul de greu să găsești sub 250 lei 300 pe noapte, iar nemulțumiții par să aibă dreptate. Pe o plajă privată din Mamaia, cei care optează să stea pe cearceaf sunt nevoiți să plătească o taxă în valoare de 200 lei, care depășește chiar și prețul șezlong-urilor. După concediile petrecute la noi, românii spun că se vor îndrepta spre vacanțe pe plajele din Bulgaria, Grecia, Turcia sau Croația.

Preţurile au luat-o razna pe Litoral! Cât costă un singur mic cu muştar de Tecuci la „împinge-tava” în staţiunea Mamaia

Patricia este una dintre turistele care au mers, recent, în stațiunea Mamaia. Printre altele, românca a ales să servească masa într-un restaurant care are deschidere direct către plajă. Printre preparatele culinare servite se numără ciorba de văcuță și saramura de crap. Într-un grup de Facebook, românca a încărcat câteva imagini, inclusiv cea cu nota de plată.

Se cunoaște, deja, faptul că anumite servicii oferite pe litoralul românesc ar putea avea prețuri piperate. De mai bine de un an, prețurile din sectorul alimentar și, implicit, din cel al turismului, precum în toate celelalte, au crescut. Acest aspect este resimțit și în buzunarele cetățenilor – în vacanțe sau cumpărăturile zilnice. De data aceasta, atenția este îndreptată către prețurile pe care le plătesc turiștii de pe litoralul românesc la diverse servicii – cazare, mâncare și activitățile care implică distracția.

O turistă a mers într-un restaurant din stațiunea Mamaia, pentru a servi masa. Acolo, a comandat mai multe feluri de mâncare.

Berea în Vama Veche e atât de scumpă încât îți trece setea! Prețuri de fițe, asemănătoare cu cele din Mamaia

Ciorba de văcuță, saramura de crap cu mămăligă și o ciorbă de fasole sunt felurile de mâncare comandate de femeie, în restaurant. Pe grupul de Facebook „Forum Litoral România”, turista și-a împărtășit opinia referitoare la servicii.

„Mamaia, 40 lei șezlongul, ciorbă de vacuță, saramură de crap captură, excelent gătite. Prețul este unul corect la ce oferă. Cine iubește fructele de mare au o supă de midii și fructe de mare pe plită, o nebunie. Nici măcar în Grecia, în multe locuri, nu găsești așa bune. Și m-am plimbat de 17 ani în Grecia, deci știu ce zic. Care spune că e mai scump la Mamaia față de Grecia, vă minte, merg în fiecare weekend. Evident marea e mai frumoasă în Grecia”, se arată în mesajul de pe grupul de Facebook „Forum litoral România”.

Pentru respectivele feluri de mâncare, turista a plătit, în total, 96 de lei. Cel mai scump preparat a fost saramura, care a costat 45 de lei. La polul opus al prețurilor se află mămăliga, care a costat 8 lei. La postarea de pe Facebook au reacționat mai multe persoane.

„Sunt prețuri de restaurant din Iași. Nu sunt exagerate”, „Am fost în Rhodos anul trecut și încă nu mi-am revenit financiar deși am avut avion și cazare la prețuri super ok. Nici Bulgaria nu mai e ieftină ca pe vremuri. Iar litoralul românesc, așa cum e el, are farmecul lui”, „Prețuri decente”, „40 de lei? Bă, ești nebun? Preț corect???”, sunt câteva dintre comentarii.

Cât costă să te dai cu skijetul zece minute în Mamaia. Prețuri revoltătoare pe litoralul românesc

O activitate considerată foarte distractivă de iubitorii de senzații tari, dar care e din ce în ce mai scumpă este plimbarea cu skijetul. Pe litoralul românesc, o astfel de activitate te lasă fără prea mulți bani de cheltuială.

Citește și Imagini uimitoare! O balenă a răsturnat o barcă în ocean. Doi oameni au fost aruncați în apă

În lunile de vară, turiștii români merg pe plajele de la malul Mării Negre pentru a se relaxa și a se deconecta de la haosul cotidian, iar mulți aleg să se distreze plimbându-se cu skijetul. Cât costă o altă activitate în 2024?

Ei bine, în Mamaia, dacă vrei să închiriezi un skijet, va trebui să ai ceva bani în buzunar. O plimbare de zece minute pentru o persoană costă 250 de lei, un preț uriaș dacă comparăm cu alte țări. Spre exemplu, într-o stațiune din Grecia, o plimbare de 15 minute cu skijetul costă 23 de dolari.

Citește și Zile libere 2024. Se face punte, urmează o nouă minivacanţă pentru bugetari

Dacă optezi pentru 30 de minute de adrenalină prețul crește la 500 de lei, iar pentru trei ore trebuie să cheltuiești 1500 de lei de persoană.

Cât costă să stai pe cearceaf pe plajă, în Mamaia. Cu banii ăștia te distrezi o zi întreagă la mare

Un operator privat din stațiunea Mamaia nu doar că oferă servicii la tarife mai scumpe ca în străinătate, dar a stabilit și un program în care turiștii pot să stea la plajă, respectiv de la 08:3 la 20:00, deși mulți români preferă să stea la soare încă de la primele ore ale dimineții sau chiar de la răsărit.

Astfel, în funcție de rândul pe care turiștii își doresc să stea la plajă, aceștia au de ales între rândul 1, 2 sau 3 ori își pot așeza cearceaful sau prosopul în fața primului rând de șezlonguri, chiar la malul mării, acesta fiind cel mai scump loc.

Rândul 1 – două șezlonguri +umbrelă – costă 150 de lei/zi
Rândul 2 – două șezlonguri + umbrelă – costă 120 de lei/zi
Rândul 3 – două șezlonguri + umbrelă – costă 100 de lei/ zi
Loc cearșaf în fața rândului 1 (1.4 x 2 m)- 200 de lei/zi.

Spynews
Mireasa - Iubește de 10. Ce și-au spus Alexandru și Daiana când credeau că nu îi aude nimeni. Mirela Vaida i-a dat de gol | VIDEO
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Animalul scump, a căruit înfățișare îi sperie pe mulți. Cu cât se vinde un exemplar
Capital.ro
Interzis de joi, 1 august. Se dau amenzi de până la 2.500 de lei. Autoritățile au luat decizia
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Românii NU își vor mai putea pune plombe dentare. Se INTERZIC de la 1 ianuarie 2025
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Daniela Crudu, imagine rară cu bărbatul care a cucerit-o. Acum nu îl mai ține ascuns! Vedeta, vacanță romantică cu tatăl copiilor | VIDEO
Spynews
O femeie a fost condamnată la închisoare pentru că i-a dat prea multă mâncare câinelui. Ce alte măsuri au luat autoritățile în acest caz
Evz.ro
Traian Băsescu, o durere peste care nu poate trece. Nu și-a îndeplinit o mare dorință
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
A plecat cu 20.000 € de la Bordea! Cum s-a negociat divorțul dintre comendiant și soția sa, Livia
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Secretarul general al Ligii Arabe acuză Israelul de politicile nesăbuite în Orientul Mijlociu
MediaFlux
Când vin PENSIILE MAJORATE! Anunț OFICIAL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?