Prețurile exorbitante cerute de meșteri pentru renovarea locuințelor. Românii se revoltă

Prețurile pentru renovarea locuințelor explodează în România, în special în marile orașe. Meșterii profită de cererea ridicată și cer sume uriașe pentru fiecare lucrare.
Alina Costache
21 iun. 2024, 22:22
Prețurile exorbitante cerute de meșteri pentru renovarea locuințelor. Românii se revoltă

Prețurile pentru renovarea locuințelor sunt un calvar pentru românii care vor să-și amenajeze casele. Piața imobiliară înregistrază creșteri mari în orașele dezvoltate, iar meșterii profită de cererea ridicată și cer sume exagerate pentru fiecare lucrare de care se ocupă.

Prețurile uriașe pentru renovarea locuințelor

Prețurile de pe piața imobiliară cresc alarmant, iar meșterii și constructorii profită de acest lucru. Unii dintre ei cer sume șocante chiar și pentru renovarea unor apartamente de mici dimensiuni.

Renovarea unui apartament cu două camere din București sau Cluj costă cât o casă sau cât un apartament în alte orașe. Cu toate că sunt revoltați de prețurile umflate, românii sunt nevoiți să facă sacrificii și să scoată din buzunar sume tot mai mari pentru un apartament cu un decor la care au visat mult timp.

O femeie s-a gândit să întrebe pe un grup de Facebook destinat amenajărilor cât ar costa renovarea unei locuințe.

„Aveți idee cât mai costă de renovat de la zero un apartament de două camere (suprafața totală de 67 mp) și dacă eventual ați transformat un apartament din 2 camere într-un apartament cu 3 camere”, a scris aceasta pe Facebook.

Răspunsurile au lăsat-o gură-cască pe femeie, prețurile fiind extrem de mari.

„Fără mână de lucru și centrală ne-a costat în jur de 28.000 de euro acum trei luni (și o parte din electrocasnice + mobilă + decorațiuni)”, i-a răspuns o altă doamnă. „L-ați reconstruit?”, a intervenit un internaut surprins, la care doamna i-a răspuns: „Era bine, dar nu. Dacă îți dorești ceva de calitate cam atât costă. Nu renovezi din 5 în 5 ani. Dar na, noi suntem români. Ne pricepem să cârpim.”

Citește și: Cum arată apartamentul artistei Sofia Vicoveanca. „Cred că e primul bloc făcut în Suceava”

Primul comentariu a generat și confirmări: „Așa credeam și eu că sunt exagerate aceste prețuri, dar din păcate nu. Fără mâna de lucru și fără centrală, pe noi ne-a costat 20.000 euro, renovarea unui apartament cu două camere, suprafață de 48 mp. (Ne-a mai rămas de făcut balconul, dar nu ne-au mai ajuns banii). Nu am luat cele mai scumpe produse, am luat mediu și tot ne-a costat atât. Plus că am vânat oferte”, a scris cineva.

Pe de altă parte, unii români nu au fost de acord cu prețurile umflate și s-au contrazis.

„Dacă doar materialele au costat 28.000 de euro, fără centrală, cu tot cu mâna de lucru bănuiesc că a sărit de 40.000 de euro. Eu construiesc de la 0 casă, fără să mă zgârcesc, dar nici cu fițe, nu m-a costat 40.000 de euro interiorul. Nici cu tot cu mobilier nu mă duce atât. Și vorbim de 170mp locuibili”, a spus un internaut.

Citește și: Un român reclamat pentru că a deranjat vecinii cu zgomotul lucrărilor de renovare a apartamentului a scăpat de amendă în instanţă. Detaliul care l-a salvat

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Top alimente din comerț periculoase pe care nu e bine să le consumi. Le găsești în rafturile din față și vei fi tentant să le cumperi: ”Ar trebui să aibă un avertisment”
Capital.ro
Devin proprietari și pe terenuri. S-a dat lege în România. Decizia a venit joi, 27 iunie
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Schimbare uriașă pentru clienții Băncii Transilvania! Iată ce este nou!
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Guvernul, la sapă de lemn. Se iau măsuri disperate
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Betty Salam s-a mutat în casă nouă cu soțul și copilul! Fiica lui Florin Salam are de gând să-și mărească familia? „Îmi doresc din tot sufletul o fetiță”
Capital.ro
UNGURII nu acceptă să renunțe. Lovitura cea mare în Europa: Să fie maghiară
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Parlamentul georgian adoptă în primă lectură un proiect de lege anti-„propaganda LGBT”
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?