Prevederile din legea de corectare a OUG 114, introduse pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Guvern. Reacţia PSD

Proiectul ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care cuprinde prevederile din legea de corectare a OUG 114, a fost introdus, luni, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Guvern.
Filip Stan
06 ian. 2020, 15:39
Prevederile din legea de corectare a OUG 114, introduse pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Guvern. Reacţia PSD

UPDATE.  ”PNL minte pur şi simplu când acuză #PSD că prin contestarea la Curtea Constituţională a modificărilor la OUG 114 s-ar produce efecte negative în economie şi în societate. Dimpotrivă, chiar PNL a prevăzut în propriul buget pe 2020 venituri din taxele pe activele bancare şi din cele pe cifra de afaceri din energie. PNL minte când spune că pensiile aleşilor locali vor pune presiune pe bugetul din 2020. Aceste pensii vor intra în plată abia din 2021!”, au scris, luni seară, pe Facebook, reprezentanţii PSD.

Potrivit acestora, ”PNL minte când spune că PSD s-ar fi opus îngheţării salariilor demnitarilor”.

”PSD nu a atacat această modificare la CCR. În plus, PNL putea reglementa această măsură chiar prin Legea bugetului, care tocmai a fost promulgată!”, se mai arată în postarea social-democraţilor.

În plus, PSD susţine că ”PNL minte când spune că PSD este iresponsabil pentru că a contestat la CCR interdicţia cumulării pensiei cu salariul de la stat”.

”Dimpotrivă, PSD este interesat de soarta a sute de mii de copii care riscă să rămână fără dascăli şi a miilor de comunităţi locale care riscă să rămână fără medici! În plus, interdicţia este copiată de la guvernarea Boc, chiar dacă şi atunci a fost declarată neconstituţională. PNL vrea în schimb să-i scutească de taxe pe cei care au foarte mult – băncile şi corporaţiile din energie, în timp ce taie de la cei care nu au suficient – prin blocarea legii pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, adoptată de PSD!”, mai arată PSD.

Actul normativ a fost propus de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. Premierul a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că trebuie rezolvată o problemă „creată de atacul la Curtea Constituţională din partea PSD a legii de corectare a ordonanţei 114”.

„După cum bine ştiţi, o serie de măsuri de reformă, o serie de măsuri pe care le considerăm necesare – cum ar fi îngheţarea salariilor demnitarilor, cum ar fi prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, adică amânarea cu un an. Se ştie că ordonanţa privind Codul administrativ este supusă controlului constituţional şi noi am introdus în legea de corectare a OUG 114 un articol prin care, practic, nu se plătesc pensii speciale pentru aleşii locali”, a spus Orban, conform Agerpres.

El a adăugat că printre măsurile care urmau să intre în vigoare prin legea de corectare a OUG 114 se mai numără şi interzicea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public, încetarea detaşărilor în instituţiile publice a salariaţilor din afara instituţiilor publice, plafonarea punctului de amendă.

„Aceste măsuri nu pot să intre în vigoare din cauză că PSD a atacat la CCR legea de corectare a ordonanţei 114. De asemenea, în cazul în care Ministerul Finanţelor nu a inclus, trebuie obligatoriu inclusă prevederea prin care anulăm taxa de 2% care este aplicată companiilor din energie, pentru că, în mod normal, de la 1 ianuarie ar fi trebuit anulată această taxă. Nu mi se pare normal ca ea să rămână în continuare în vigoare numai pentru că PSD a atacat la CCR. Pentru a fi perfect realişti, în această lege sunt foarte multe prevederi care creează un impact asupra legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat şi, ca atare, este vitală adoptarea acestor prevederi sub formă de ordonanţă de urgenţă, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu ministrul Justiţiei”, a menţionat premierul.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'