Prezenţă de 85% la simularea Bacalaureatului şi de 95% la cea a Evaluării Naţionale, în Capitală

Prezenţa la simularea examenelor naţionale din Capitală a fost, miercuri, de 95,33% la evaluarea naţională şi de 85,21% la bacalaureat, ceea ce poate fi considerat ca obiectiv realizat pentru această sesiune, a declarat inspectorul general şcolar Constantin Trăistaru.
Romania TV
30 ian. 2013, 15:17
Prezenţă de 85% la simularea Bacalaureatului şi de 95% la cea a Evaluării Naţionale, în Capitală

La ambele simulări, miercuri a fost programată proba de limba şi literatura română, susţinută de elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, iar vineri va avea loc cea de matematică.

A fost o prezenţă foarte bună la prima simulare a examenelor naţionale. Pot spune că ne-am atins obiectivul. La acest moment, am fost interesaţi nu atât de rezultate, cât să avem o prezenţă cât mai bună. Părinţii, elevii şi profesorii vor decide dacă nota la această sesiune va fi trecută în catalog”, a mai spus şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Inspectorul general Constantin Trăistaru a mulţumit profesorilor, părinţilor şi elevilor pentru seriozitatea cu care au tratat această simulare, foarte importantă, în opinia lui, pentru fiecare şcolar în parte.

Aproximativ 30.000 de elevi au fost înscrişi la simularea examenelor de evaluare naţională şi de bacalaureat organizată în Capitală. La simularea bacalaureatului au fost înscrişi 16.500 de elevi, iar pentru evaluarea naţională, aproximativ 13.500 de elevi din clasa a VIII-a.

Probele sunt organizate în şcoli, în intervalul orar 11.00-14.00. La simularea bacalaureatului pot participa şi candidaţii din promoţiile anterioare care nu au promovat examenul, a precizat, luni, Gabriel Vrânceanu, inspector de specialitate în cadrul comisiei de organizare a simulării de la ISMB.

Conducerile unităţilor de învăţământ au organizat orarul cursurilor astfel încât simularea examenelor naţionale să se desfăşoare conform programului anunţat.

„Şcolile vor organiza simularea astfel încât să fie cât mai apropiată de examenul care va avea loc în vară. Astfel, elevii vor fi aşezaţi în clase în ordinea alfabetică, câte unul în bancă, iar sălile vor avea sisteme de supraveghere video. Subiectele vor cuprinde materia la zi studiată de elevi în clasa a VIII-a, respectiv a XII-a, dar şi elemente recapitulative, adică din materia studiată începând cu clasa a V-a pentru evaluarea naţională şi cu clasa a IX-a pentru bacalaureat. În niciun caz subiectele de la simulare nu vor cuprinde materia nepredată”, a mai spus inspectorul Vrânceanu.

În legătură cu trecerea în catalog a notelor de la simulările din 30 ianuarie şi 1 februarie, inspectorul ISMB a spus că decizia va fi luată după o discuţie între părinţi, profesori şi elevi.

„Noi am spus să nu sugerăm nici trecerea notelor în catalog, dar nici netrecerea lor. Dacă profesorii, părinţii şi elevii decid, în urma unui dialog, că nota unui copil poate fi trecută în catalog din anumite raţiuni, este o decizie punctuală. La fel şi în cazul în care hotărăsc ca nota să nu fie trecută în catalog. Dar, în baza acestor rezultate, fiecare profesor, fiecare unitate de învăţământ vor stabili un plan de acţiune pentru pregătirea elevilor în contextul celei de-a doua sesiuni a simulării, când notele vor fi trecute în catalog, cât şi pentru examenul final”, a precizat Vrânceanu.

El a mai spus că este mult mai importantă, în această sesiune, prezenţa elevilor la simulare decât nota în sine, precizând că absenţele la simulare vor fi trecute în catalog.

„În acest fel, ei vor vedea cum se desfăşoară, în linii mari, un examen şi vor asuma cunoştinţele dobândite până acum. Într-un fel îşi pot evalua cunoştinţele. Nu este nimic dacă vor lua o notă slabă, dar este mai grav dacă lipsesc. Absenţele la simulare vor fi trecute în catalog”, a adăugat Vrânceanu.

Simulările evaluării naţionale şi examenului de bacalaureat sunt descentralizate. Fiecare inspectorat şcolar îşi stabileşte propriul calendar şi propria metodologie, acestea urmând să aibă loc până la sfârşitul lunii aprilie.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, spunea că procentele mici de promovabilitate înregistrate la examenele naţionale nu sunt un semn bun şi trebuie făcută o analiză pentru a vedea care sunt cauzele acestora.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Județul din România, influențat de diverse culturi și civilizații, cu multe obiective turistice și peisaje naturale frumoase. Are un palat în stil secesionist și o cetate superbă
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Zelenski şi-a anunţat demisia! Renunţă la postul de preşedinte fără părere de rău. Avertisment pentru NATO
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Angajații care vor da teste scrise. Își pot pierde posturile
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Derapajul halucinant al unui medic din Râmnicu Vâlcea, la adresa pacienților: „O grămadă de țărani cocliți și analfabeți”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Ploieștiul cere instituirea stării de alertă din cauza crizei gunoiului
MediaFlux
PPC, DECIZIE importantă pentru toți clienți! ESTE OBLIGATORIU! Se poate TĂIA CURENTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!