Prezenţă de 85% la simularea Bacalaureatului şi de 95% la cea a Evaluării Naţionale, în Capitală

Prezenţa la simularea examenelor naţionale din Capitală a fost, miercuri, de 95,33% la evaluarea naţională şi de 85,21% la bacalaureat, ceea ce poate fi considerat ca obiectiv realizat pentru această sesiune, a declarat inspectorul general şcolar Constantin Trăistaru.
Romania TV
30 ian. 2013, 15:17
Prezenţă de 85% la simularea Bacalaureatului şi de 95% la cea a Evaluării Naţionale, în Capitală

La ambele simulări, miercuri a fost programată proba de limba şi literatura română, susţinută de elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, iar vineri va avea loc cea de matematică.

A fost o prezenţă foarte bună la prima simulare a examenelor naţionale. Pot spune că ne-am atins obiectivul. La acest moment, am fost interesaţi nu atât de rezultate, cât să avem o prezenţă cât mai bună. Părinţii, elevii şi profesorii vor decide dacă nota la această sesiune va fi trecută în catalog”, a mai spus şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Inspectorul general Constantin Trăistaru a mulţumit profesorilor, părinţilor şi elevilor pentru seriozitatea cu care au tratat această simulare, foarte importantă, în opinia lui, pentru fiecare şcolar în parte.

Aproximativ 30.000 de elevi au fost înscrişi la simularea examenelor de evaluare naţională şi de bacalaureat organizată în Capitală. La simularea bacalaureatului au fost înscrişi 16.500 de elevi, iar pentru evaluarea naţională, aproximativ 13.500 de elevi din clasa a VIII-a.

Probele sunt organizate în şcoli, în intervalul orar 11.00-14.00. La simularea bacalaureatului pot participa şi candidaţii din promoţiile anterioare care nu au promovat examenul, a precizat, luni, Gabriel Vrânceanu, inspector de specialitate în cadrul comisiei de organizare a simulării de la ISMB.

Conducerile unităţilor de învăţământ au organizat orarul cursurilor astfel încât simularea examenelor naţionale să se desfăşoare conform programului anunţat.

„Şcolile vor organiza simularea astfel încât să fie cât mai apropiată de examenul care va avea loc în vară. Astfel, elevii vor fi aşezaţi în clase în ordinea alfabetică, câte unul în bancă, iar sălile vor avea sisteme de supraveghere video. Subiectele vor cuprinde materia la zi studiată de elevi în clasa a VIII-a, respectiv a XII-a, dar şi elemente recapitulative, adică din materia studiată începând cu clasa a V-a pentru evaluarea naţională şi cu clasa a IX-a pentru bacalaureat. În niciun caz subiectele de la simulare nu vor cuprinde materia nepredată”, a mai spus inspectorul Vrânceanu.

În legătură cu trecerea în catalog a notelor de la simulările din 30 ianuarie şi 1 februarie, inspectorul ISMB a spus că decizia va fi luată după o discuţie între părinţi, profesori şi elevi.

„Noi am spus să nu sugerăm nici trecerea notelor în catalog, dar nici netrecerea lor. Dacă profesorii, părinţii şi elevii decid, în urma unui dialog, că nota unui copil poate fi trecută în catalog din anumite raţiuni, este o decizie punctuală. La fel şi în cazul în care hotărăsc ca nota să nu fie trecută în catalog. Dar, în baza acestor rezultate, fiecare profesor, fiecare unitate de învăţământ vor stabili un plan de acţiune pentru pregătirea elevilor în contextul celei de-a doua sesiuni a simulării, când notele vor fi trecute în catalog, cât şi pentru examenul final”, a precizat Vrânceanu.

El a mai spus că este mult mai importantă, în această sesiune, prezenţa elevilor la simulare decât nota în sine, precizând că absenţele la simulare vor fi trecute în catalog.

„În acest fel, ei vor vedea cum se desfăşoară, în linii mari, un examen şi vor asuma cunoştinţele dobândite până acum. Într-un fel îşi pot evalua cunoştinţele. Nu este nimic dacă vor lua o notă slabă, dar este mai grav dacă lipsesc. Absenţele la simulare vor fi trecute în catalog”, a adăugat Vrânceanu.

Simulările evaluării naţionale şi examenului de bacalaureat sunt descentralizate. Fiecare inspectorat şcolar îşi stabileşte propriul calendar şi propria metodologie, acestea urmând să aibă loc până la sfârşitul lunii aprilie.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, spunea că procentele mici de promovabilitate înregistrate la examenele naţionale nu sunt un semn bun şi trebuie făcută o analiză pentru a vedea care sunt cauzele acestora.

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Animalul rar care a fost surprins pe teritoriul României. Vânează alături de pereche și sunt deosebit de agresivi. Unul dintre parteneri sperie prada şi o conduce spre celălalt
Capital.ro
Retragere bani cash la ATM. Schimbare în premieră pentru cine scoate numerar de pe card
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Ultimul boem al secolului XX. S-a stins singur și trist, înconjurat doar de pisicile sale
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Amendă între 600-1.000 de lei. Românii au interzis. Se aplică de duminică, 24 Noiembrie
StirileBZI
Schimbări importante pentru pensionarii cu venituri mici: Cu cât crește indemnizația socială de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Elevii înotători din Constanța se confruntă cu lipsa apei calde din cauza datoriilor Palatului Copiilor
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni