CX-3 este conceput pe platforma ultimei generaţii Mazda 2. Deşi este încadrat în clasa crossoverelor citadine, japonezul îşi depăşeşte concurenţii la capitolul lungime, măsurând 4.27 metri. Cu 15 centimetri mai mult decât Renault Captur, CX-3 promite o habitabilitate superioară mediei segmentului.
Specific modelelor Mazda de ultimă generaţie, CX-3 adoptă din punct de vedere estetic limbajul “Kodo Design” şi preia tehnologiile Skyactiv. La capitolul motorizări nu avem surprize. CX-3 propune unităţile cunoscute de pe celelalte modele ale mărcii: benzinarul de 2 litri Skyactiv-G, în două variante de putere (120 şi 165 CP), şi noul diesel de 1.5 litri Skyactiv-D, care dezvoltă 105 CP. Pe lângă cutia manuală cu 6 viteze, disponibilă standard, există opţiunea unei transmisii automate cu 6 rapoarte.
La interior găsim o planşă de bord inspirată de cea de pe Mazda 2. Materialele sunt bine alese şi impresia de calitate tipic japoneză domină habitaclul, un mare plus faţă de nivelul de finisare oferit de Captur, Peugeot 2008 şi Opel Mokka. Un alt avantaj pentru Mazda CX-3 este posibilitatea echipării vehiculului cu tracţiune integrală, sistem indisponibil pentru mare parte dintre concurenţii săi. Din punct de vedere al dotărilor, CX-3 oferă, în standard sau opţional, toate echipamentele disponibile în gama Mazda în acest moment: GPS, Bluetooth, sistem de infotainment MZD Connect şi, în premieră pentru un SUV de clasă mică, head-up display.
Micul crossover Mazda va ajunge în showroom-uri în primavara anului viitor. Constructorul japonez nu a comunicat încă preţurile, dar, datorită habitabilităţii superioare şi prezenţei tracţiunii integrale, este de aşteptat ca CX-3 să fie mai scump decât concurenţii sai.