Remus Pricopie a precizat că, pentru anul şcolar 2013-2014, Ministerul Educaţiei doreşte organizarea clasei pregătitoare într-un mod mult mai flexibil, fie la şcoală, fie la grădiniţă, dar cu acelaşi curriculum, evitând astfel greşelile făcute în trecut, atunci când nu s-a ţinut cont de condiţiile specifice fiecărei comunităţi, de infrastructura disponibilă şi de punctul de vedere al părinţilor.
„Ţine de domeniul decenţei ca aceia care au creat haos în sistemul de învăţământ românesc să se abţină de la a da indicaţii. Metoda pumnului în gură folosită de guvernarea PDL pentru a lua decizii cu impact asupra viitorului copiilor noştri a fost înlocuită cu cea a dialogului şi a consultării.”, a declarat Remus Pricopie.
În contextul în care fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu a spus că mutarea clasei pregătitoare la grădiniţă este imposibilă fizic, iar consultarea părinţilor pe aceasta tema este o simplă pierdere de vreme menită să asigure o ieşire acceptabilă premierului, Remus Pricopie a comentat:
„Constat că domnul Daniel Funeriu continuă să persiste în greşeală şi să considere că dialogul ministerului cu părinţii reprezintă o pierdere de vreme. Este aceeaşi atitudine arogantă pe care PDL a afişat-o atunci când a fost la guvernare, o atitudine bazată pe ignorarea dialogului social, pe transformarea profesorilor, a elevilor şi a părinţilor în simple date statistice şi pe impunerea unor măsuri neadaptate condiţiilor din teren şi nevoilor reale ale elevilor”, a mai spus Remus Pricopie.
Ministrul a precizat că intenţia Ministerului Educaţiei Naţionale este aceea de a nu bulversa sistemul educaţional de acum, astfel încât părinţii să aibă o imagine clară a ceea ce presupune clasa pregătitoare.
Clasa pregătitoare rămâne în învăţământul obligatoriu de la şase ani şi poate fi organizată în şcoală sau în grădiniţă, decizia privind locul unde vor învăţa copiii fiind luată în funcţie de spaţii, după consultarea părinţilor, anunţa în 30 ianuarie ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.