Remus Pricopie a declarat într-o conferinţă de presă că după situaţia apărută la Şcoala 10 din Capitală a cerut o întâlnire cu toţi inspectorii generali, generali adjuncţi, directorii Caselor corpului didactic, palatelor copiilor şi reprezentanţii sindicatelor, cerându-le ca în următoarele două săptămâni să aibă întâlniri cu toţi directorii şi să discute problema fondului clasei şi a modului în care aceşti bani circulă în şcoli, ce este permis şi ce nu, dar şi cum să se evite situaţii de corupţie în şcoli.
În videoconferinţă s-a discutat şi despre vânzarea de cărţi şi auxiliare în şcoli, „zonă care are o dimensiune ilegală şi care este susţinută de unele edituri din România”.
„Profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali. Ca părinte, le cumpăr din magazin, nu din şcoală. Am abordat şi acest subiect. Directorii au obligaţia să meargă în şcoală şi în toate şcolile să se discute această problemă”, a mai explicat ministrul Educaţiei, potrivit Mediafax.
Rermus Pricopie declara, în 16 septembrie 2013, că în învăţământ nu există doar frauda de la examen şi că fraudă şi evaziune fiscală este şi atunci când cadrele didactice impun anumite materiale auxiliare, el spunând că e „inadmisibil” să se ceară fondul clasei, acesta fiind opţiunea fiecărui părinte.
Ministrul a catalogat drept „fraudă” şi „evaziune fiscală” decizia unor cadre didactice de a impune elevilor materiale auxiliare.
„Legea este aceeaşi pentru toţi. Cine nu înţelege să respecte legea…Nu vorbim doar de frauda de la examen. Este aceeaşi fraudă în momentul în care încerci să impui anumite auxiliare. Când cadrul didactic încearcă să impună anumite auxiliare este tot fraudă. Ca să nu mai vorbim de faptul că este şi evaziune fiscală”, a spus atunci Remus Pricopie.