Benone Sinulescu a plecat dintre noi joi, lăsând folclorul românesc mult mai sărac. Rămân în urma lui multe cântece, multe convcerte, multe emisiuni de cinci stele şi amintiri de neuitat.
Prietenul său de suflet, Nicolae Datcu, a făcut declarații cu ochii în lacrimi după moartea Maestrului. Relația dintre cei doi erau una foarte apropiată. Erau ca doi fraţi de cruce. Acum, Nea Beni s-a stins din viață, iar bunul său prieten Nicolae Datcu este distrus de durere. Acesta a mărturisit că vorbea mereu cu el la telefon și îi povestea atât cele bune, cât și cele rele, iar uneori când îi era rău, chiar îi cânta la telefon.
Scandal după moartea lui Benone Sinulescu. Cine reacţionează vizavi de înmormântarea artistului: „Merita să fie îngropat la Bellu”
„Am fost prieteni buni de familie. Dacă nu sunam eu, ma suna și îmi spunea dacă mai trăiesc. Unde apărea Nea Beni eram și eu. Vorbeam mereu. (…) Am vorbit ultima data cu el când a murit Petrică Mâțu Stoian. Mi-a spus ca se simte mai bine, apoi mai rău, dar sa știi ca și când a fost bolnav. Mi-a cantat la telefon”, a povestit Nicolae Datcu.
Benone Sinulescu a murit joi, la vârsta de 84 de ani. Deşi informaţii iniţale au indicat că ar fi murit la spital din cauza unei pneumonii, soţia lui a explicat că el a refuzat internarea. Benone Sinulescu a avut în ultimele luni probleme de sănătate, fiind internat în mai multe rânduri.
Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu a început să cânte încă din adolescenţă. De-a lungul carierei, a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară, printre care Irina Loghin, iar după 1989, a abordat şi stilul etno-dance şi cântat cu grupul Ro-Mania.
A debutat discografic în 1967, cu albumul omonim şi cel mai recent, în 2011, a lansat un disc de colinde. În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.
Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu, pe 29 noiembrie 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”. El i-a conferit pe 7 februarie 2004 şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.