Volodimir Kuliş, a solicitat oficialităţilor români şi finanţarea unui program prin care copiii acestora să meargă pe litoralul Mării Negre, precum şi un proiect cu finanţare transfrontalieră pentru încadrarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi, mai ales pentru soldaţii răniţi şi traumatizaţi psihic în războiul din Ucraina, potrivit deschide.md.ro.
Kuliş a spus că această iniţiativă a fost deja susţinută de Ungaria, Polonia şi, recent, de Croaţia şi se adresează şi familiilor monoparentale sau cu membri răniţi pe câmpul de luptă, dar şi celor aproximativ 3.000 de refugiaţi din estul Ucrainei, în special femei şi copii, care au ajuns în regiunea Cernăuţi.
Kuliş a făcut parte din delegaţia ucraineană care a participat, luni, la Suceava, la o întâlnire între reprezentanţi din Ucraina şi România în domeniul ocupării forţei de muncă la solicitarea părţii ucrainene, care a cerut oficialilor români încheierea unui protocol de colaborare, înfiinţarea unui Oficiu româno-ucrainean pentru ocuparea forţei de muncă şi realizarea, în comun, a unor proiecte transfrontaliere cu finanţare europeană pentru facilitarea ocupării forţei de muncă şi măsuri de reconversie profesională, scrie deschide.md.
La întâlnire au participat întâlniri la ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop şi reprezentanţi ai ANOFM şi ai administraţiei judeţene sucevene. Ministrul Pop, a spus că Guvernul României a dat un semnal clar atunci când a preluat răniţi din Ucraina în scopul de a se recupera în spitale din România şi e-a cerut oficialitpţilor ucrainene să transmită în scris cererile lor Guvernului României.