Prima bancă unde angajaţii nevaccinaţi sunt concediaţi. Măsura va fi implementată în tot mai multe firme

Angajaţii care nu au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului vor fi trimişi în concediu fără plată şi concediaţi la sfârşitul lunii. Citigroup INC din SUA este prima bancă ce a recurs la această măsură drastică.
Filip Stan
08 ian. 2022, 22:15
Prima bancă unde angajaţii nevaccinaţi sunt concediaţi. Măsura va fi implementată în tot mai multe firme

Prima bancă unde angajaţii nevaccinaţi sunt concediaţi. Este vorba despre Citigroup INC din SUA. Aceasta devine prima mare instituţie de pe Wall Street care impune vaccinarea.

Prima bancă unde angajaţii nevaccinaţi sunt concediaţi

Banca americană a anunţat noile reguli încă din luna octombrie, precizând că va evalua de la caz la caz scutirile pe motive religioase sau medicale, sau orice alte prevederi din legislaţia statală sau locală.

La vremea respectivă, Citigroup anunţa că se onformează politicii administraţiei preşedintelui american Joe Biden, care cere ca toţi lucrătorii care susţin contracte guvernamentale să fie complet vaccinaţi, întrucât guvernul este un client „mare şi important”.

Până acum, peste 90% dintre angajaţii băncii s-au conformat şi s-au vaccinat, potrivit unei surse familiare cu acest subiect, adăugând că momentul aplicării mandatului de vaccinare ar fi diferit pentru personalul din sucursale.

Măsura vine în contextul în care industria financiară încearcă să readucă angajaţii în birouri în condiţii de siguranţă şi să revină la activitatea obişnuită, în condiţiile în care varianta extrem de infecţioasă Omicron se răspândeşte, potrivit Mediafax. 

Alte bănci importante de pe Wall Street, printre care Goldman Sachs, Morgan Stanley şi JPMorgan Chase & Co le-au spus unor angajaţi nevaccinaţi să lucreze de acasă, dar niciuna nu a mers încă până la concedierea personalului.

De asemenea, alte mari companii americane au introdus politici de „no-jab, no-job”, inclusiv Google şi United Airlines, cu diferite grade de stricteţe.

Citeşte şi Valul 5 ameninţă România: 50.000 de cazuri pe zi în următoarele două săptămâni, potrivit unei analize MedLife

Vaccinare obligatorie în Italia pentru persoanele trecute de 50 de ani

Italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, conform unei noi legi care a intrat în vigoare sâmbătă, informează DPA.

Cei care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de graţie până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a face acest lucru.

De la 1 februarie, toţi cei care nu sunt vaccinaţi sau care nu au primit a doua doză sau o injecţie de rapel, deşi au avut ocazia să o facă, vor fi amendaţi cu 100 de euro.

Măsura va rămâne în vigoare până la 15 iunie şi se aplică tuturor rezidenţilor cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.

Începând cu 15 februarie, cei din această categorie de vârstă vor trebui, de asemenea, să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală şi, dacă nu pot face acest lucru, vor fi obligaţi să lucreze la distanţă. Angajaţii sub 50 de ani pot să prezinte şi un test cu rezultat negativ. Cei care încalcă măsurile riscă amenzi între 600 şi 1.500 de euro.

Introducerea vaccinării obligatorii pentru persoanele în vârstă a stârnit reacţii mixte în ţară.

Citeşte şi Octavian Jurma: Mă tem că Omicron este un cal troian, un lup îmbrăcat în haine de oaie

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!