La manifestări sunt invitaţi să participe de la „copiii de cinci ani până la cei de 105 ani”, potrivit lui Toma Pătraşcu, vicepreşedintele Asociaţiei Secular-Umanistă din România (ASUR).
Evenimentul, organizat de ASUR şi Centrul de cursuri pentru părinţi Parentime, îşi propune să dezvăluie publicului larg, în special elevilor, fascinaţia pentru cunoaşterea ştiinţifică, potrivit Agerpres.
„Cred că este important să-i ţinem pe copii foarte aproape de ştiinţă, să le cultivăm încă de mici gustul pentru ştiinţă”, a afirmat Stanislas Pierret, directorul Institutului Francez, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în deschiderea festivalului.
Toma Pătraşcu a spus că a fost uimit de entuziasmul cu care a fost primit festivalul.
„Este impresionant entuziasmul cu care Festivalul a fost primit atât de către părinţi, cât şi de către profesori. Ştiinţa a fost o Cenuşăreasă a societăţii româneşti din ultimele două decenii. A venit momentul să schimbăm această situaţie. Ştiinţa este fascinantă. Vă aşteptăm cu drag să o descoperiţi împreună cu noi„, a spus vicepreşedintele ASUR şi director al Festivalului.
Printre evenimentele care vor fi prezentate în cadrul festivalului, până pe 29 septembrie, se numără expoziţia „Xperiment! – Omul şi Viaţa”, care va putea fi vizitată gratuit la Institutul Francez din Bucureşti, o colecţie de aparate şi echipamente din secolele trecute, care va fi deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României, proiecţii de filme documentare urmate de prezentări susţinute de oameni de ştiinţă, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, un maraton al filmelor ştiinţifice care vor oferi noi perspective asupra Universului şi vieţii, ce vor putea fi văzute timp de trei zile la Cinema Elvira Popescu şi Cinema Studio şi observaţii astronomice pentru public în parcurile Cişmigiu, Tineretului, Carol.
Programul festivalului poate fi găsite pe site-ul oficial al evenimentului.