Mii de români au luat parte în aceste zile la un târg de locuri de muncă, organizat în Galați. S-au prezentat cu standuri angajatori din industria de construcții până la IT.
Interesul publicului pentru joburi a fost mai scăzut decât s-a prognozat inițial, au transmis organizatorii, dar și reprezentanții companiilor. Nu prea contează faptul că în Galați este un șomaj de 6,5%, deci din acest punct de vedere se situează în primele cinci județe din țară.
Dacă cei care aplică la joburi nu se simt respectați atunci când li se răspunde la prima întrebare, încheie orice fel de discuție.
„’Cât e salariul?’ Cu toate că ar trebui să întrebi, la început, în funcție de calificările tale și abilități, dacă te-ai potrivi să lucrezi acolo”, a dezvăluit Daniela Vasile, un reprezentant al unei companii prezente la eveniment, potrivit ȘtirileProTV.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că au fost atrase noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor, dar și a persoanelor peste 45 de ani. Acesta a susținut miercurea trecută, că pentru el și Partidul Social- Democrat (PSD) apărarea locurilor de muncă existente, dar și crearea unora noi, a fost permanent o prioritate.
Politicianul din Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat că valoarea celor două proiecte este de 57 milioane de euro.
În 2022, din ce în ce mai mulți români s-au săturat să facă „munca de jos” în străinătate, în schimbul unor sume derizorii, comparate cu veniturile cetățenilor din țările respective.
După ce în timpul crizei COVID Guvernul României le-a trimis larg ușile românilor, pentru a-i trimite înapoi în Germania la cules sparanghel, populația din țara noastră plecată în afară începe să aibă pretenții salariale mult mai mari.
Un fermier italian, Giuseppe Pomato, din provincia Asti, Piemont, care are 60 de hectare pe care cultivă fructe, legume și alune, se plânge că recolta i-a fost compromisă din cauza lipsei forței de muncă și secetă.