La un secol după căderea monarhiei în Rusia, ultimii urmași ai familiei imperiale Romanov s-au căsătorit, într-o ceremonie somptuoasă care a avut loc la Catedrala Sfântul Isaac, din Sankt Petersburg.
Marele Duce George Mihailovici Romanov, un descendent al fostei familii imperiale a Romanovilor, s-a căsătorit cu Victoria Romanovna Bettarini, o scenografă italiancă.
Ceremonia ortodoxă de la Catedrala Sf. Isaac a fost urmărită de sute de oameni, inclusiv de mai multe state regale europene mai mici.
Printre invitați s-au numărat regina Sofia a Spaniei, prințul Rudolph și prințesa Tilsim din Liechtenstein și fostul rege și regină al Bulgariei.
Mama mirelui, Marea Ducesă Maria Vladimirovna a Rusiei, auto-proclamată moștenitoare a tronului imperial al Rusiei, a fost, de asemenea, acolo pentru a asista la ceremonie.
Străbunicul lui George Mihailovici, marele Duce Kirill Vladimirovici, a fugit din Rusia în timpul revoluției bolșevice din 1917. Membrul regal a fugit în Finlanda și mai târziu s-a mutat împreună cu familia sa în Germania și apoi în Franța.
George Mikhailovich, în vârstă de 40 de ani, s-a născut la Madrid și a trăit cea mai mare parte a vieții sale în Spania și Franța.
Bettarini, în vârstă de 39 de ani, care s-a convertit la creștinismul ortodox anul trecut și a luat numele de Victoria Romanovna, a fost condusă la altar de tatăl ei, Roberto Bettarini, care a slujit în serviciul diplomatic italian.
George Mihailovici a vizitat Rusia pentru prima dată în 1992 și s-a mutat la Moscova în 2019, unde lucrează la o serie de proiecte de caritate.
Dinastia Romanov a condus Rusia peste 300 de ani înainte ca Nicolae al II-lea să abdice la începutul anului 1917.
Ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, soția sa și cei cinci copii au fost uciși de sovietici în iulie 1918, în pivnița casei unui negustor din Ekaterinburg, la 1.450 km est de Moscova.
Acest lucru a pus țara pe calea Revoluției Bolșevice din noiembrie a acelui an, a războiului civil care a rezultat în 70 de ani de guvernare comunistă.
Biserica Ortodoxă a Rusiei în 2000 l-a canonizat pe Nicolae al II-lea, care fusese descris ca un lider slab de către autoritățile sovietice, relatează Metro.uk.