Prima reacţie a angajaţilor fostului Intercontinental după ce hotelul ar putea fi închis de ANPC. „Respingem cu fermitate abuzurile”

Conducerea Grand Hotel Bucharest (fostul Intercontinental) susţine că decizia de a închide hotelul reprezintă un "abuz administrativ" al comisarilor Autorităţilor Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
Filip Stan
26 mai 2022, 16:48
Prima reacţie a angajaţilor fostului Intercontinental după ce hotelul ar putea fi închis de ANPC.

Lucian Marinescu, directorul Grand Hotel Bucharest, susţine că decizia prin care ANPC vrea să închidă definitiv fostul Intercontinental este „neproporțională” cu rezultatele ultimelor controale.

„Propunerea de închidere a bucătăriei și a centrului spa este neproporțională cu rezultatele ultimelor inspecții și situației de fapt. Suntem deschiși propunerilor constructive venite de la autoritățile de control, pentru a ne îmbunătății standardele de calitate, dar respingem cu fermitate abuzurile administrative.

Oaspeții noștri apreciază de peste 50 de ani experiențele alături de noi poziționând hotelul nostru printre alegerile favorite pentru cazări și evenimente. regretăm profund situația creată.

Așa cum este cunoscut, întreaga industrie Horeca a suferit enorm în urma măsurilor drastice Covid. Compania noastră are un plan ambițios de renovare anunțat de la începutul anului, care prevede o investiție de 21 milioane de euro pentru renovarea completă a spațiilor de cazare”, a declarat Lucian Marinescu, CEO Grand Hotel Bucharest, conform România Liberă.

Prima reacţie a angajaţilor fostului Intercontinental după ce hotelul ar putea fi închis. Neregulile descoperite de ANPC

Reprezentanţii ANPC au aplicat amenzi în valoare totală de 50.000 de lei şi au dispus oprirea definitivă a comercializării, oprirea temporară de prestări servicii și s-a propus sancțiunea complementară de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult şase luni.

Comisarii susţin că au descoperit mai multe deficienţe:

  • produse din carne și pește fără elemente de identificare și caracterizare cât și data limită de consum care să permită stabilirea conformității acestora
    schimbarea stării termice
  • produse refrigerate cu eticheta inițială cu elementele date de producător având DDM 29.10.2021 peste care este atașată o nouă eticheta prin care se atribuie produselor o altă dată de expirare (produs depozitat la -18°)
  • produse cu data limită de consum atât în blocul alimentar cât și in minibarurile din camere
  • preparate finite calde depozitate la temperatura mediului ambiant sau în spațiile frigorifice fără respectarea OMS 1976/1998 (minim +60°)
  • legume cu modificări organoleptice precum și produse din carne cu arsuri de congelator
  • nerespectarea vecinătăților în spațiile frigorifice
  • condiții igienice necorespunzătoare atât în camerele de hotel cât și în centrul SPA
  • lipsa informațiilor privind utilizarea electronicelor
  • condiții deficitare care pot pune în pericol viața, sănătatea consumatorilor (tencuială exfoliată, priză desprinsă din perete, cabluri neizolare, geam crăpat, protecția treptei scării de acces în sauna deteriorată)
  • 10 camere și centrul SPA – oprite temporar de la prestarea de servicii

Citeşte şi: Fostul InterContinental ar putea fi închis definitiv. Amenzi uriaşe aplicate de Protecţia Consumatorului în hotelul-simbol al Capitalei

Istoria neştiută a hotelului Intercontinental. Aici s-a filmat „Nea Mărin Miliardar”

Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Belea sunt ”meșteșugarii” acestui hotel 100% românesc. Faimosul New York Times, în noiembrie 1967, a publicat anunțul guvernului român în parteneriat cu Inter-Continental Hotel Corporation, o subsidiară a Pan American World Airways despre ”nașterea” acestuia. Hotelul are 90 de metri înălțime și a fost inaugurat în luna mai 1971.

Sunt 420 de camere cu aer condiţionat şi mobilier de lux. De la ultimul etaj al hotelului se pot admira Spitalul Colţea, Palatul Şuţu şi Universitatea Bucureşti. Peretele semirotund din Sala de conferințe Ronda, a fost decorat de pictorul Sabin Bălaşa şi face parte din Patrimoniul Naţional de Artă. În incinta hotelului există un restaurant-Modigliani, o braserie-Corso, şi un lounge bar, dar şi piscina de la etajul 22, cea mai mare înălţime la care poate fi găsită o piscină în Bucureşti.

Nicu Ceauşescu a venit o singură dată în vizită. „Nea Mărin Miliardar“, cu Amza Pellea în rolul principal s-a filmat aici, în cel mai scump apartament care poate fi închiriat – „Imperial Suit“ – situat la etajul 19. Pianul din apartament este un Steinway & Sons original şi funcţional. Apartamentul se întinde pe o suprafaţă de 240 de metri pătraţi, este dotat cu două dormitoare, un living decorat cu mobilă albă clasică italiană din lemn de nuc, în care se găseşte şi un pian alb cu coadă, în stare perfectă de funcţionare, marca Steinway & Sons.

De la balconul apartamentului se pot vedea Universitatea Bucureşti, Palatul Şuţu, dar şi o panoramă completă a centrului oraşului. Baia este dotată cu o cadă jacuzzi, un duş cu hidro-masaj şi saună proprie. În ultimii 35 de ani au fost cazaţi aici şefi de stat, ambasadori, politicieni, sportivi şi artişti faimoşi. Bill Gates, Lenny Kravitz, Anatoli Karpov, Ariel Sharon, Luciano Pavarotti, Jose Carreras şi violonistul Nigel Kennedy sunt doar câteva nume sonore.

Citeşte şi: Preţ benzină şi motorină. Mai ieftin un plin în Bulgaria!

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Mesaj viral transmis de Piedone de Paște! Dușmanii lui au rămas fără cuvinte!
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
România a pierdut cea mai frumoasă cântăreață. Era diva României. Era un fenomen, un simbol
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Ce părere au preoții despre horoscop și astrologie. Răspunsul părintelui Dascălu 
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Apare un nou permis de conducere. Noi reguli pentru toți șoferii din UE. Se vor aplica și în România
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație