Ana Costea a declarat că nu are ce să-şi reproşeze în relaţia cu Guvernul. De asemenea, ministrul Muncii a subliniat că nu a cerut bani pentru ordonanţa salariilor.
„Exista calcule şi impacte fianciare si fara sa va suparati pe mine nu am nimic in plus de adaugat fata de ce am transmis in comunicatul de presa. Eu mi-am depus mandatul”, a mai spus Ana Costea.
Ministrul demisionar al Muncii, Ana Costea, explică că împreună cu echipa a elaborat cel puţin zece variante ale legii salarizării, obiectivele acestora variind mult în funcţie de cifrele avansate de Finanţe, iar colegii din Guvern nu i-au comunicat marţi că OUG nu va intra pe ordinea de zi.
„Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că nu înţelege de ce ministrul Ana-Claudia Costea a ameninţat cu demisia pentru retragerea ordonanţei, în condiţiile în care ştia de luni că ordonanţa nu va intra în şedinţa de guvern de miercuri. Ministrul Muncii îşi asumă problema de comunicare, dar precizează totuşi că nici vicepremierul, nici secretarul general al guvernului, nici ceilalţi trei miniştri prezenţi marţi la întâlnirea Consiliului Naţional Tripartit, probabil, nu au ştiut acest lucru, pentru că nimeni nu a menţionat nimic în cadrul şedinţei. În final, ministrul Muncii a obţinut, cu preţul depunerii mandatului, renunţarea la asumarea de către guvern a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea. În aceste condiţii doamna Ana Claudia Costea îşi exprimă speranţa că depunerea mandatului de ministru al Muncii va determina Guvernul să considere o prioritate elaborarea unui legislaţii nediscriminatorii şi corecte în domeniul salarizării”, se arată într-un comunicat emis de ministerul Muncii, după ce Ana Costea şi-a anunţat demisia.
Demisia intră oficial în vigoare pe 18 aprilie.