Prima sancţiune în cazul Săpoca. Pintea: Pe scară ierarhică, toată lumea va răspunde în funcţie de responsabilităţi

Atacul de la Spitalul de Pshiatrie Săpăca soldat cu cinci morţi şi nouă răniţi a îngrozit România în weekend. Ministrul Sănătăţii a anunţat că "pe scară ierarhică, toată lumea va răspunde, într-un fel sau altul, în funcţie de responsabilităţile pe care le-a avut fiecare şi de rezultatul final" al controlului. Până la aflarea rezultatului raportului MS, DSP Buzău a decis amendarea medicului de garda de la Spitalul de Psihiatrie Sapoca cu suma de 1.000 de lei, pentru ca a internat un alt pacient in acelasi pat cu barbatul care a atacat 13 persoane, omorand cinci.
Alina Costache
19 aug. 2019, 14:48
Prima sancţiune în cazul Săpoca. Pintea: Pe scară ierarhică, toată lumea va răspunde în funcţie de responsabilităţi

Directorul DSP Buzau, Cristina Ungureanu, a declarat, luni, ca medicul de garda a primit o amenda in valoare de 1.000 de lei pentru ca a pus doi pacienti intr-un pat.

„Luni a fost incheiat procesul verbal. A fost aplicata o sanctiune de 1.000 de lei medicului de garda pentru nerespectarea structurii spatiale functionale a compartimentelor in conformitate cu structura aprobata”, a explicat Ungureanu.

Aceasta a mai precizat ca s-a dispus, ca masura, sesizarea comisiei de disciplina care sa verifice ce s-a intamplat in acea noapte, cand unul dintre pacienti a atacat 13 persoane, dintre care cinci au murit.

Opt victime ale atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, internate la Bucureşti. Două sunt în stare gravă

Ministrul Sorina Pintea a spus ca, pe scara ierarhica, toti angajatii Spitalului de Psihiatrie Sapoca vor raspunde pentru tragedia de la Buzau.

„Pe scară ierarhică, toată lumea va răspunde, într-un fel sau altul, în funcţie de responsabilităţile pe care le-a avut fiecare şi de rezultatul final, pentru că ce am făcut ieri a fost o analiză a incidentului în sine, am făcut un raport, Direcţia de Sănătate Publică la rândul ei a avut inspectorii acolo ieri şi ei au finalizat un raport şi au şi amendat Spitalul”, a mai spus Pintea.

Întrebată despre una din victimele de la Săpoca, internată la Terapie intensivă la Spitalul Pantelimon, dar despre care medicii spun că nu trebuia internată la psihiatrie, Pintea a spus că nu poate comenta: „Medicii de la Spitalul Pantelimon pot să facă o sesizare Colegiului Medicilor, bineînţeles şi Minsterului Sănătăţii şi să vedem măsurile care va trebui să le luăm”.

Un barbat in varsta de 38 de ani din localitatea Sageata, judetul Buzau, a atacat cu un stativ, in noaptea de sambata spre duminica, 13 pacienti ai Spitalului de Psihiatrie Sapoca. Cinci dintre acestia au murit, iar alti opt sunt raniti. Barbatul a fost prins in curtea spitalului de un echipaj de politie care era in zona.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...