Colegiul Național I.L Caragiale din Bucureşti se închide şi cursurile se mută în online din cauza numărului prea mare de cazuri confirmate de COVID-19, a confirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Larisa Gojnete. Este prima şcoală din Bucureşti care se închide de când s-au schimbat criteriile prin care școlile pot renunța la prezența fizică din cauza COVID-19.
„Colegiul Național I.L. Caragiale va desfasura activitate online în baza articolului 6 din ordinul comun al Ministerului Educaţei şi Ministerului Sănătăţii, cu aprobare DSPMB și ISMB, prin hotărâre CMBSU”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Larisa Gojnete.
Citeşte şi: Elevii nu vor face teste din salivă pentru depistarea COVID-19 nici săptămâna viitoare
Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii prevede că la apariția a trei cazuri de COVID-19, într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/ grupe, cursurile se vor desfășura online pentru următoarele 10 zile, începând cu ziua următoare celei în care a fost confirmat al treile caz.
La data suspendării cursurilor în 50% dintre clasele sau grupele unei unități de învățământ, aceasta va suspenda prezența fizică la nivelul întregii unități, pentru 10 zile.
Măsură suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.
Elevii de la Colegiul Național I.L Caragiale din Bucureşti vor face cursuri online în perioada 24.01.2022 – 02.02.2022, după ce 11 profesori şi 41 de elevi au fost confirmaţi pozitiv cu virusul care provoacă COVID-19.
Practic, cursurile online se vor face începând cu 25 ianuarie întrucât ziua de 24 ianuarie este zi liberă în Codul Muncii.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că în acest moment tinerii au cea mai mare rată de pozitivare.
„Rata de apariție a cazurilor grave la copii este foarte mică, ei în schimb se infectează foarte ușor. Tinerii în momentul de față au cea mai mare rată de pozitivare, cel puțin pe datele prezentate de ECDC. Cea mai mare creștere este la grupa de vârstă între 15 și 24 de ani, iar pe locul 3 este grupa de vârstă sub 15 ani. Deci populația tânără este în mod frecvent afectată la acest moment, ca urmare a mobilității, interacțiunii crescute, o aderență la măsurile de prevenție mai scăzută și din acest punct de vedere impactul s-ar putea să fie intrafamilial pe cei vulnerabili. Tocmai de aceea, copiii necesită, mai ales cei sub 5 ani, care nu sunt eligibili pentru vaccinare, să fie protejați de aparținători”, a afirmat medicul Valeriu Gheorghiță.