Prima ţară europeană care pregăteşte administrarea celei de-a PATRA doze de vaccin anti-COVID

Austria recomandă administrarea unei a patra doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 pentru o parte din personalul medical şi alţi lucrători esenţiali, a precizat Comisia naţională de vaccinare, în contextul răspândirii variantei Omicron.
Alina Costache
24 dec. 2021, 13:59
Prima ţară europeană care pregăteşte administrarea celei de-a PATRA doze de vaccin anti-COVID

Comisia Naţională de Vaccinare din Austria recomandă administrarea unei a patra doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 pentru o parte din personalul medical şi alţi lucrători esenţiali. Recomandarea apare într-un ghid actualizat publicat joi seară, menţionând riscurile variantei Omicron a coronavirusului, care se transmite cu rapiditate, potrivit Agerpres.

Comisia a precizat că nu există suficiente date ştiinţifice pentru a recomanda doza a patra pe o scară mai largă.

”În vederea unui iminent val Omicron, (o a patra vaccinare) poate fi oferită în domeniile de risc major (cum ar fi angajaţi sanitari cu un grad mare de expunere) şi în domenii critice din punct de vedere sistemic începând cu şase luni de la a treia vaccinare”, a transmis comisia de vaccinare.

Citeşte şi: Omicron cucereşte lumea. Franţa anunţă peste 90.000 de cazuri noi în 24 de ore, un record absolut. Italia reintroduce masca obligatorie

Austria a anunţat miercuri că va înăspri din nou restricţiile începând din 27 decembrie pentru a încetini transmiterea variantei Omicron. Câteva sute de cazuri de infectări cu Omicron au fost deja confirmate.

În recomandările sale actualizate, Comisia naţională de vaccinare a spus că o a patra doză dintr-un ser anti-COVID-19 poate fi oferită ”fără aprobare” angajaţilor din domeniul sanitar şi din alte domenii critice după o consultaţie medicală prealabilă.

”Nu există încă dovezi că această vaccinare suplimentară poate preveni infectarea. Cu toate acestea, se poate presupune că poate preveni forme severe ale bolii”, se mai spune în document.

Până acum doar Israelul a mai decis administrarea unei a patra doze de vaccin anti-COVID. Prim-ministrul Naftali Bennett a anunţat în urmă cu câteva zile că toţi israelienii cu vârsta peste 60 de ani şi personalul medical vor avea dreptul la o a patra doză de vaccin anti-COVID-19.

Citeşte şi: Israel începe testele pentru a patra doză de vaccin. Acest supra-booster ar putea fi administrat din luna ianuarie

„Cetăţenii Israelului au fost primii din lume care au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 şi continuăm să fim în frunte cu cea de-a patra doză”, a spus premierul într-un comunicat de presă, potrivit AFP, citat de Agerpres. Naftali Bennett a făcut apel la cei care îndeplinesc aceste criterii „să meargă să se vaccineze”.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!