România – Andorra 4-0. Naţionala tricoloră este lider în grupa din preliminariile Euro 2024 UPDATE: Belarus, 3-3 cu Elveţia!

România a obţinut o victorie categorică cu Andorra şi, profitând de remiza dintre Elveţia şi Belarus, rămâne cu șanse reale la calificarea la EURO 2024.
Filip Stan
15 oct. 2023, 23:45
România - Andorra 4-0. Naţionala tricoloră este lider în grupa din preliminariile Euro 2024 UPDATE: Belarus, 3-3 cu Elveţia!

România – Andorra 4-0.  Duminică, 15 octombrie, România a disputat al doilea meci din această a patra rundă de două partide stabilită de UEFA pentru desfășurarea preliminariilor EURO 2024. După marea dezamăgire trăită alături de tricolori de la distanță, din fața micilor ecrane, la Budapesta, unde nu am putut face mai mult de 0-0 cu Belarus, România s-a revanşat pe teren propriu cu reprezentativa Andorrei, una dintre cele mai slabe de pe continent. Surpriza a venit însă de la Belarus, care a remizat cu Elveţia, 3-3, astfel încât situaţia din grupă s-a complicat.  Tricolorii ocupă primul loc în grupă, cu 16 puncte, cu unul mai mult decât Elveţia, dar naţionala din Ţara Cantoanelor are un meci mai puţin disputat. Toate meciurile Israelului au fost momentan suspendate.

Cum s-au marcat golurile:

Min. 50: 4-0, Coman face spectacol în faţa copiilor veniţi la stadion. Jucătorul stelist se află la primul gol în tricoul naţionalei.

Min. 43: Penalty pentru România, la un fault asupta lui Ianis Hagi. Răzvan Marin face 3-0!

Min. 28: GOOOL România, 2-0, Hagi majorează diferenţa pe tabelă.

Foto: GSP. Cruculiţele lui Tata Puiu ajută încă naţionala României:

Min. 23: GOOOL România, Stanciu înscrie din lovitură liberă un eurogol, România este în acest moment liderul grupei. 

Prima TV LIVE VIDEO România – Andorra ONLINE STREAMING: Echipe de start

România: 12. Moldovan – 23. Sorescu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 10. Stanciu – 21. Moruțan, 14. Hagi, 17. Fl. Coman – 19. Bîrligea
Rezerve: 1. Niță, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 4. Rus, 5. Screciu, 6. M. Marin, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Drăguș, 13. Mihăilă, 20. Man, 22. Borza
Selecționer: Edi Iordănescu (45 de ani)

Andorra: 12. Alvarez – 18. Jesus Rubio, 3. M. Vales, 5. Llovera, 15. San Nicolas – 21. M. Garcia, 6. E. Vales, 4. Rebes, 17. Cervos – 8. M.Vieira, 9. Sancez
Rezerve: 1. Gomes, 13. Pires, 2. De Pablos, 7. M. Pujol, 10. R. Fernandez, 11. I. Fernandez, 16. Gomes, 14. Alaez, 19. Viladot, 20. Pomares, 22. Vernat, 23. Rubio
Selecționer: Koldo Álvarez (53 ani)

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Kristo Tohver, Asistenți: Silver Koiv, Sten Klaasen (toți din Estonia), Arbitru VAR: Pascal Muller (Germania)

Echipa naţională a Belarus a terminat la egalitate duminică, în deplasare, scor 3-3, echipa naţională a Elveţiei, într-un meci din cadrul grupei I a calificărilor pentru Euro 2024, din care face parte şi România. Belarus a condus cu 3-1 în minutul 89, iar gazdele au egalat în doar două minute.

La St. Gallen, pe Kybunpark, Elveţia a condus cu 1-0 după prima repriză, prin golul marcat de Shaqiri, în minutul 28. La pauză, antrenorul oaspeţilor, Carlos Alos Ferrer a fost extrem de inspirat, introducându-i în luptă pe Dmitri Antilevski şi Kiril Pechenin, iar aceştia au schimbat faţa meciului. Mai întâi Antilevski i-a pasat decisiv lui Max Ebong pentru golul egalizator al oaspeţilor, în minutul 61. Apoi, în minutul 69, Pechenin i-a oferit assistul lui Denis Polyakov şi Belarus conducea cu 2-1. Finalul a fost nebun! În minutul 84 Antilevski a înscris, golul a fost verificat de VAR şi validat, iar Belarus conducea cu 3-1. Elveţienii s-au aruncat în ofensivă şi Manuel Akanji a înscris în minutul 89, iar Zeki Amdouni a egalat în minutul 90. Gazdele au atacat furibund în cele nouă minute de prelungire, dar nu au reuşit să înscrie, şi s-a încheiat egal, 3-3.

Elveţia conduce cu 15 puncte în grupa I, din şapte meciuri, urmată de România, cu 13 puncte, şi Israel, cu 11 puncte. Belarus este pe locul 5, cu 6 puncte.

 

UPDATE Program prelungit la transportul public, pentru meciul România – Andorra, programat pe Arena Naţională
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) anunţă că liniile 40, 55, 86, 104 şi 335 vor avea duminică program de circulaţie prelungit până la ora 00.30 pentru a se asigura transportul spectatorilor care asistă la meciul de fotbal România – Andorra, programat pe Arena Naţională, relatează news.ro

De asemenea, de la ora 15.00, liniile care au capătul la „Arena Naţională” vor fi deviate astfel:

Liniile de troleibuz 86 şi 90 vor funcţiona între terminalul „Dridu” – respectiv (pe traseul modificat pentru Maratonul Internaţional Bucureşti) terminalul „Piaţa Rosetti” – şi intersecţia Str. Vatra Luminoasă/ Str. Tony Bulandra, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.

Linia de autobuz 143 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Bucur Obor” şi intersecţia Bd. Pierre de Coubertin/ Str. Vatra Luminoasă, apoi pe un traseu modificat pe Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.

România-Andorra, partida difuzată pe 15 octombrie, de la 21.45, de Prima TV, se joacă pe Arena Națională. În urma incidentelor de la partida România-Kosovo, UEFA a decis ca acest meci să se joace doar cu cei mici în tribune. Federația Română de Fotbal a anunțat că la partida din preliminariile Euro 2024 copiii sub 14 ani pot intra gratis.

După tristețea provocată de sancțiunile UEFA, vine totuși bucuria invitării la stadion doar a copiilor! Meciul România – Andorra, contând pentru calificare la EURO 2024, se va juca pe 15 octombrie, pe Arena Națională, de la ora 21.45 cu tribunele pline de copii! FRF a invitat mii de elevi la meci care vor fi animați de profesioniștii Cantus Mundi

Ianis Hagi a refuzat cadoul de nuntă de un milion de euro de la tatăl lui. Motivul pentru care nu a vrut nimic de la Gică Hagi

Față de partida cu Belarus, Edi Iordănescu ar putea schimba anumiți jucători din echipa de start. În poartă ar urma să fie tot Horațiu Moldovan, în timp ce linia defensivă să fie formată din Deian Sorescu, Radu Drăgușin, Andrei Burcă și Nicușor Bancu.

La mijloc, Edi Iordănescu l-ar putea trimite din primul minut pe Marius Marin, în timp ce Nicolae Stanciu și Darius Olaru să ocupe rolul de interi. Compartimentul ofensiv ar putea fi format din Olimpiu Moruțan, Denis Alibec și Florinel Coman.

Cum ar putea arăta România în meciul cu Belarus: Moldovan – Sorescu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Stanciu, M. Marin, Olaru – Moruțan, Alibec, Coman

Prima TV LIVE VIDEO România – Andorra ONLINE STREAMING. La Budapesta, pe un stadion gol, ca urmare a deciziei UEFA ca la partidele socotite pe teren propriu naționala Belarusului să nu poată fi încurajată de suporteri și în acest mod implicit și orice echipă națională care îi este adversară are parte de aceeași restricție, naționala României nu a reușit mai mult de un 0-0 cu o echipă care a a dat totul pentru un rezultat pozitiv, deși nu are nici cea mai mică șansă de a se implica în lupta pentru calificare.

Belarus a oferit o lecție de determinare pentru culorile țării pe jucătorii o reprezintă, încurcând astfel serios   calculele tricolorilor în lupta pentru calificare la turneul final de vara viitoare din Germania. O victorie a noastră, care era așteptată de toată lumea, ar fi adus Românnia, temporar pe primul loc și cele șase puncte luate acum din dubla cu Belarus și Andorra ar fi creat o distanță față de principalul rival care rămâne Israel. Acest egal este absolut perfect pentru Israel, nevoită să își amâne cele două partide de acum, cu Elveția acasă și în Kosovo din cauza conflictului militar de proporții cu gruparea paramilitară palestiniană Hamaz.

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că România depinde doar de ea în ultimele meciuri de calificare la Euro-20124.

”Depindepm doar de noi. Ar fi fost mult mai uşor dacă am fi câştohat cu Belarus. Mai avem 3 jocuri, avem nevoiede patru puncte sau de şase. Rămânem cu şanse importante şi neînvinşi în grupă. Vreau să mulţumesc copiilor, pentru că ştiu că se bucură să fie alături de noi, mulţumeşc părinţilor că îi lasă şi profesorikor că îi însoîesc. Le promit că vom da totul să aducem cele trei puncte”, a spus el,

El a vorbit şi despre Valentin Mihăilp, care şi-a rupt tricoul la finalul meciului cu Belarus: ”A fost o frustrare, un moment neinspirat al lui Vali. Eu am verificat. Chiar între primele contacte pe care le-a avut cu adversarul, i-a rupt tricoul.Probabil, în subconştient, că e tricoul rupt, nu a realizat şi din supărare a recurs la acest gest. I-am spus că trebuie să fie atent la lucrurile acestea, este un român adevarat, un fotbalist cu mult talent, pe care eu îl astept să se impună mai decisiv la Parma, să joace şi să poată să vină şi să ajute echipa naţională”.

„Dacă fiecare are dreptul la opinie, atunci fiecare are dreptul la analiză. Puteam să câştigăm meciul cu Belarus, să aducem cele 3 puncte. Echipa a răspuns bine din toate punctele de vedere. Cu puţină şansă puteam să aducem 3 puncte. Nu pot să opresc comentariile. Naţionala nu este a mea, este a tuturor”, a fost răspunsul lui Edi Iordănescu la crticile privind evoluţia naţionalei.

Meciul din grupa I de calificare la  Euro-2024 are loc, duminică, de la ora 21.45, pe Arena Naţiională, şi va fi transmis de Prima TV.

Prima TV LIVE VIDEO România – Andorra ONLINE STREAMING: România, momentan pe locul 2

După remiza de joi seară, tricolorii rămân pe locul 2. Kosovo a învins Andorra cu 3-0, iar partida Israel – Elveția nu s-a disputat și a fost reprogramată pentru ziua de 15 noiembrie. La finalul preliminariilor, ocupantele primelor două locuri se califică la EURO 2024!

1. Elveția 6 4 2 0 17-5 14p
2. ROMÂNIA 7 3 4 0 9-4 13p
3. Israel 6 3 2 1 7-7 11p
4. Kosovo 7 1 4 2 8-8 7p
5. Belarus 7 1 2 4 4-11 5p
6. Andorra 7 0 2 5 3-13 2p

Tricolorii își pun cenușă în cap după egalul cu Belarus, directorul FRF Mihai Stoichiță a văzut alt meci
Majoritatea jucătorilor echipei noastre naționale au fost foarte afectați pentru faptul că nu au reușit să ia cele trei puncte vitale cu Belarus. Nicolae Stanciu își asumă o mare parte de responsabilitate afirmând că dacă ar fi marcat în primele minute din prima repriză, când șutul său a fost respins de portarul bielorus. Și Andrei Burcă sau Vladimir Screciu consideră că nu trebuie căutate nici un fel de scuze pentru acest rezultat și că principalii responsabili de acest semieșec sunt doar ei, cei care au fost pe teren.

Nou scandal în fotbalul din Italia! Doi fotbaliști de națională, reținuți chiar în timpul antrenamentului Squadrei Azzurra

În schimb, directorul FRF, Mihai Stoichiță pare-se că a văzut un alt meci, el lăudând aproape hilar prestația echipei naționale, care, în opinia sa doar nu a avut noroc să înscrie, pentru că a dominat copios, a arătat mult spirit de sacrificiu și merita victoria. „Ce, e un rezultat care ne scoate din cursa pentru calificare? Mie mi se pare că ai noștri au făcut un meci bun, au dominat de la cap la coadă partida.Am pierdut două puncte? Cum vreți voi să spuneți… dar eu zic că am câștigat un punct. Au început criticile? Așa e la noi! Așteptăm meciul de duminică (n.r – cu Andorra) și vorbim atunci. Mai avem de jucat un meci și n-aș vrea să distrugem psihologic jucătorii. E foarte important să câștigăm acel meci, apoi vom vedea ce va fi”.

Prima TV LIVE VIDEO România – Andorra ONLINE STREAMING. Edi Iordănescu are în vedere câteva schimbări în formula de start după egalul cu Belarus
Selecționerul Edi Iordănescu este și el, evident, nemulțumit după remiza albă cu Belarus, apreciind că s-a jucat într-o singură direcție cu rare excepții și meritam să câștigăm, dar acolo, la finalizare, nu am găsit cele mai bune rezolvări. Însă nu e timp de lamentări, vine imediat meciul cu Andorra și trebuie câștigat obligatoriu. El se gândește la câteva schimbări în formula de start, plecând și de la ideea că adversarul, din punct de vedere ofensiv în mod normal poate puține foarte probleme sau chiar deloc.

Dacă pe spate postul de portar și cei patru fundași nu prea pare posibil a fi schimbați, noua structură ar începe din zona mijlocașilor, unde este foarte probabil să apară de la început Darius Olaru, Olimpiu Moruțan, Florinel Coman iar pe listă are toate șansele să se afle, măcar pe bancă la început, atacantul lui CFR Cluj, Daniel Bîrligea.

În noiembrie vom juca foarte probabil pe teren neutru cu Israel, la trei zile după meciul lor cu Elveția
Dacă am fi învins Belarus am fi acumulat acum 15 puncte și am fi putut merge să jucăm partida cu Israel programată la ei acasă sau, cel mai probabil, din cauza războiului, pe teren neutru cu scopul de a obține punctul crucial pentru calificare. Așa avem 13 puncte, doar două peste Israel, care are două restanțe. Una, cea din Kosovo mai mult ca sigur că va avea loc după încheierea calificărilor și, în acest caz, nu ne mai putem mulțumi doar cu egal, dacă, bineînțeles și noi și ei am pierde cu Elveția, pentru că avansul de două puncte ar putea fi anulat de Israel în restanța din Kosovo.

Este clar că mai întâi trebuie să dăm la o parte buturuga micâ din Andorra, după care în noiembrie să încercăm să profităm de faptul că Israel va juca mai întâi tot așa zis acasă cu Elveția și la interval de trei zile apoi cu România ar putea fi un avantaj pentru noi din punctul de vedere al oboselii adversarului, care la alte trei zile de la meciul nostru va întâlni afară Andorra. Dar până atunci trebuie sâ ne asigurăm întâi de cele trei puncte acasă cu Andorra, pentru acolo am ajuns, să tremurăm cu oricine, la orice meci.

Lotul României pentru meciurile cu Belarus și Andorra

Prima TV LIVE VIDEO România - Andorra ONLINE STREAMING

PORTARI

  • Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 7/0), Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0);

FUNDAȘI

  • Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 14/1), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 11/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 23/1), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 32/2), Andrei Borza (FC Rapid 1923, 0/0);

MIJLOCAȘI

  • Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 4/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 12/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 50/2), Nicolae Stanciu (Damac FC | Arabia Saudită, 64/13), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 32/4), Darius Olaru (FCSB, 15/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 13/1), Dennis Man (Parma | Italia, 21/6), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 29/2), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 16/4), Florinel Coman (FCSB, 9/0);

ATACANȚI

  • Denis Alibec (Muaither | Qatar, 35/4), Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 7/2), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

Programul Grupei I din preliminariile EURO 2024

12 octombrie 2023

  • ora 21:45 | Belarus – ROMÂNIA 0-0, Andorra – Kosovo 0-3, Israel – Elveția (amânat)

15 octombrie 2023

  • ora 19:00 | Elveția – Belarus
  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (amânat)

18 noiembrie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Andorra
  • ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni: alternanțe între caniculă și instabilitate atmosferică
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!