România – Irlanda de Nord 1-1. Antrenament modest pentru Euro 2024

România a reuşit doar o remiză cu modesta Irlanda de Nord într-un meci de pregătire pentru turneul final al Euro 2024.
Filip Stan
22 mart. 2024, 21:30
România - Irlanda de Nord 1-1. Antrenament modest pentru Euro 2024

România – Irlanda de Nord 1-1, rezultat final. România a remizat cu Irlanda de Nord, scor 1-1, în prima „simulare” importantă pentru EURO 2024, iar prestaţia tricolorilor a fost una extrem de modestă.

Oaspeţii au deschis scorul pe Arena Naţională, prin Reid, în minutul 7, după un contraatac pornit de la Bradley. Românii au reuşit egalarea în minutul 24, când Dennis Man a preluat în careu şi a tras puteric, învingându-l pe portarul nord-irlandez Conor Hazard. Tot Man a mai şutat odată la poartă, în minutul 38, însă George Puşcaş s-a aflat în calea balonului, blocându-l involuntar.

În repriza secundă fazele clare de gol au lipsit de partea ambelor formaţii, iar scorul final a fost egal, 1-1. Pentru România urmează amicalul de la Madrid, cu echipa Columbiei, de marţi, 26 martie.

Ionel Ganea a fost amendat cu 2.650 de lei şi lăsat fără permis de conducere, dar nu a fost reţinut

Brigada Rutieră a precizat că persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare 2650 de lei, pentru nerespectarea semnalelor şi indicaţiilor poliţistului rutier, precum şi pentru lipsa documentelor prevăzute de legislaţia rutieră în vigoare, fiind dispusă totodată şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Fostul internaţional Ionel Ganea a fost urcat într-o maşină a Poliţiei, cu câteva zeci de minute înaintea meciului amical al naţionalei României cu Irlanda de Nord.

Min. 23: Man readuce echilibrul pe tabelă, 1-1

min. 7: Gol Irlanda de Nord. Reid a fructificat un contraatac ceas, pornit de Bradley, jucătorul lui Liverpool. Reid a marcat singur cu portarul Niță, cu o execuție sub bară, chiar la debut.

PRIMA TV LIVE VIDEO România – Irlanda de Nord ONLINE STREAM. UPDATE: Ionel Ganea și soția Monica ar fi trebuit să se numere printre cei 30.000 de spectatori prezenți pe Arena Națională, la meciul amical România – Irlanda de Nord.

Cu jumătate de ori înaintea partidei, în momentul în care se îndrepta cu mașina către parcare, fostul internațional „tricolor” a fost implicat într-un schimb de replici cu polițiștii prezenți în perimetru.

Se pare ca nu ar fi oprit la semnalele agenților care-i solicitau probabil controlul sau prezentarea actelor.

Ganea a fost dat jos din mașina personală, luat pe sus de polițiști și urcat pe bancheta din spate a mașinii de poliție. Ionel nu a cedat ușor, a opus rezistență. A fost nevoie de întăriri din rândul jandarmilor pentru a-l potoli.

Foto: GSP

Din primele informații de la fața locului, Ganea „ar fi făcut ceva pe drum, pentru că polițiştii de la Rutieră au venit după el”.

„Tricolorii” lui Edi Iordănescu încep vineri seria celor patru meciuri de pregătire înainte de Campionatul European din Germania. În luna martie vor avea loc două dintre ele, cu Irlanda de Nord și Columbia, urmând ca mai apoi naționala să mai înfrunte Bulgaria (4 iunie) și Liechtenstein (8 iunie).

Partida cu Irlanda de Nord se dispută vineri de la ora 21:45, pe Arena Națională din București și va fi transmisă în direct pe Prima TV.

Confruntarea de verificare va fi transmisă în direct de Prima TV. Cele două formații s-au aflat față în față în toamna lui 2020, în Liga Naţiunilor, ambele partide încheindu-se la egalitate, 1-1, atât la Bucureşti, cât şi la Belfast

România – Irlanda de Nord, echipele

România: Niță – Mogoș, Drăgușin, Burcă, Manea – R. Marin, Cicâldău – Man, Stanciu, Coman – Pușcaș
Rezerve: Moldovan, Târnovanu – Rațiu, Șut, M. Marin, Alibec, Fl. Tănase, Mihăilă, Hagi, Rus, Drăguș, Moruțan, Sorescu, Olaru, Racovițan
Selecționer: Edward Iordănescu
Absent: Nedelcearu (nerefăcut), Opruț, Aioani (lăsați în afara lotului)

Niță, Mogoș și Cicâldău sunt marile surprize ale lui Edi Iordănescu
Irlanda de Nord: Hazard – Hume, Toal, McNair – Bradley, Charles, Thompson, Lane, Spencer – Reid, Price
Rezerve: Peacock-Farrell, Southwood, Donnelly, McMenamin, Marshall, Lavery, Smyth, McCann, Boyd-Munce, Magennis, Brown
Selecționer: Michael O’Neill

După duelul cu Irlanda de Nord, tricolorii vor întâlni Columbia, marți, de la 21:30, pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

„Mai sunt lucruri pe care trebuie să le punem la punct, sunt corecţii care trebuie făcute în raport cu exprimarea echipei, deci e foarte mult de muncă în continuare.

„Mai sunt lucruri pe care trebuie să le punem la punct, sunt corecţii care trebuie făcute în raport cu exprimarea echipei, deci e foarte mult de muncă în continuare.

PRIMA TV LIVE VIDEO România – Irlanda de Nord ONLINE STREAM. Dacă vrem să fim competitivi la EURO e nevoie de mult mai mult decât am făcut până în acest moment. Însă în același timp e foarte important să ţinem de lucrurile bune, am construit o fundaţie, au fost anumite lucruri care ne-au ajutat să ne calificăm. Încercăm să vedem aceste meciuri amicale ca şi examene pentru EURO, dar nu luăm acum deciziile finale pentru că mai sunt paşi importanţi de făcut”, a declarat Edi Iordănescu, înaintea partidei transmisă live de Prima TV.

PRIMA TV LIVE VIDEO România – Irlanda de Nord ONLINE STREAM. Interviul integral cu Edi Iordănescu aici:

Irlanda de Nord a fost ultima oară la un turneu final din 2016, în Franţa. după ce a câştigat o grupă în care România, de asemenea, calificată, a terminat pe locul 2 (2-0 acasă pentru elevii lui Anghel Iordănescu şi 0-0 în deplasare).

Contra Irlandei de Nord se va juca meciul al 746-lea din palmaresul general al reprezentativei noastre. Bilanțul la zi este de 330 victorii, 191 egaluri, 224 înfrângeri, 1218-940 golaveraj. Va fi totodată, al 109-lea meci susținut de națională în acea arie din Parcul Sportiv „Lia Manoliu”, din care al 36-lea pe noua Arenă Națională. Bilanțul este de 15 victorii, 13 egaluri, 7 înfrângeri, 51-32 golaveraj.

Vești bune pentru „Câinii roșii”! Marcel Ciolacu a dat undă verde pentru construcția noului stadion Dinamo. Costurile se ridică la 170 de milioane de euro
Contra României, Irlanda de Nord va juca meciul al 683-lea din palmaresul său general. Bilanțul la zi este de 176 victorii, 156 egaluri, 350 înfrângeri, 709-1276 golaveraj.

PRIMA TV LIVE VIDEO România – Irlanda de Nord ONLINE STREAM. Ce spun tricolorii:

PRIMA TV LIVE VIDEO România – Irlanda de Nord ONLINE STREAM. Avem și video de la antrenamentul oficial de aseară. Totul e pregătit pentru meciul din această seară cu Irlanda de Nord, 21:45, Arena Națională!

De știut înaintea amicalului dintre România și Irlanda de Nord

  • România are o serie de 11 meciuri fără eşec (ultima înfrângere a avut loc pe 17 noiembrie 2022, 1-2 acasă într-un amical cu Slovenia).
  • Irlanda de Nord a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European după ce acumulat 9 puncte (trei victorii) și a terminat pe locul 5 în Grupa H (din care s-au calificat Danemarca și Slovenia).
  • Ultimul turneu final la care au fost prezenți nord-irlandezii a fost EURO 2016, după ce au câștigat o grupă preliminară din care a făcut parte și România (care a terminat atunci pe locul 2). „Tricolorii au câștigat acasă (2-0) și au remizat în deplasare (0-0).
  • Cele două echipe s-au întâlnit și în Liga Națiunilor, în 2020, iar ambele meciuri s-au terminat cu scorul de 1-1.

Euro 2024 – play-off: Adversara României se va alege dintre Islanda şi Ucraina

Echipa naţională a Islandei a dispus joi seara, în deplasare, scor 4-1, de echipa naţională din Israel, în semifinalele play-off-ului pentru Euro 2024. Islanda va juca pentru calificarea la turneul final cu Ucraina, victorioasă cu 2-1 în faţa Bosniei.

Cele două meciuri din care urmează să se aleagă ultima adversară a României, în grupa E a turneului final Euro 2024, s-au disputat la Budapesta şi Zenica. În capitala Ungariei, Israel a fost gazda Islandei şi a reşit să deschidă scorul, în minutul 31, dintr-un penalti transformat de Eran Zahavi. Albert Gudmundsson a egalat în minutul 39, iar Arnor Ingvi Traustason a adus insularii în avantaj, cu un voleu în minutul 42 şi Islanda a intrat cu avantaj minim la pauză. Israelienii au rămas în zece din minutul 73, după eliminarea lui Revivo, cu roşu direct, apoi vedeta lor, Zahavi a ratat un penalti (min. 80), pentru ca Gudmundsson să stabilească rezultatul final, 4-1, cu două goluri înscrise în minutele 83 şi 87.

Ultimul adversar al României la Euro 2024 se va alege dintre Ucraina şi Islanda
În Bosnia, înfruntarea dintre Bosnia şi Ucraina a fost una fără mari ocazii şi fără ca meciul să aibă intensitatea necesară, pânăe pe final. Golul gazdelor a picat în repriza secundă, când Matvienko a deviat un balon în propria poartă, la un şut al lui Dedic, în minutul 56, dar oaspeţii au revenit incredibil, prin nou intratul Yaremchuk , în minutul 85, la o greşeală a lui Kolasinac, pentru ca Dovbyk să înscrie golul victoriei în minutul 88. Finala dintre Ucraina şi Islanda se va disputa pe teren neutru, cu Ucraina gazdă.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!