Şi în cazul celorlalte cinci persoane reţinute de prejudicierea bugetului statului cu 3,5 milioane de lei, magistraţii au considerat că nu se impune măsura arestării preventive, acestea fiind puse în libertate sub control judiciar.
„Este o decizie corectă. Justiţia şi-a spus cuvântul. Am încredere în aceasta”, a afirmat primarul Nandi Covlea, potrivit Agerpres.
Întrebat despre prejudiciul creat, primarul s-a eschivat în a da un răspuns concret şi a declarat că nu tot ce spun procurorii de la DIICOT în rechizitoriu poate fi şi adevărat şi că probele care îl incriminează nu i-au convins pe judecători de vinovăţia sa.
Procurorii Biroului Teritorial Mehedinţi al DIICOT împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Gorj, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Timişoara au desfăşurat marţi, 3 iunie, 22 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mehedinţi, Timiş şi Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Surse apropiate cazului au precizat că în pofida sentinţei pronunţate de judecători continuă să existe suspiciunea rezonabilă că liderii grupării sunt implicaţi în infracţiunile stabilite şi că există indicii că ei au identificat agenţi economici interesaţi să-şi diminueze ilegal baza impozabilă prin înregistrarea în documentele contabile a unor operaţiuni comerciale ilegale, după care, prin firmele controlate de către ei prin interpuşi au emis facturi aferente operaţiunilor fictive derulate cu societăţile comerciale respective, drept pentru care cercetările continuă şi cei implicaţi nu vor scăpa de pedeapsă.