1. Sfântu Gheorghe
Antal Arpad-Andras (UDMR) – 73%: este la al treilea mandat. În februarie 2016, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Arpad Antal pentru utilizarea de credite garantate din fonduri publice în alte scopuri decât cele pentru care fuseseră contractate. Prejudiciul adus bugetului local a fost estimat la 549.312 euro fără TVA.
2. Baia Mare
Cătălin Cherecheș (fost PSD, UNPR, PNL, candidat Coaliţia pentru Baia Mare) – 70%: este la al doilea mandat. Şi-a făcut campania electorală din arest, prin postări pe Facebook. Cătălin Cherecheș este acuzat de luare de mită după ce a fost prins în flagrant cu 25.000 de lei, iar dosarul său a și fost trimis în judecată, luna trecută. Edilul ar fi pretins și primit de la o persoană din conducerea Asociației Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 lei urmând să susțină financiar, în schimb, asociația de la bugetul local.
3. Miercurea Ciuc
Robert Kalman Raduly (UDMR) – 66%: este la al patrulea mandat. Robert Raduly a fost acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese şi trimis în judecată în iunie 2015, alături de viceprimarul Szoke Domokos, într-un dosar legat de aprobarea ilegală a unei autorizații de construcție pe baza unor documentații incomplete.
4. Craiova
Lia Olguța Vasilescu (PSD) – 61%: este la al doilea mandat. Procurorii DNA au reţinut-o pe Lia Olguţa vasilescu pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
5. Sectorul 3 Bucureşti
Robert Negoiță (PSD) – 60%: este la al doilea mandat. Robert Negoiță este urmărit penal pentru evaziune fiscală în formă continuată, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la 77,14 milioane lei, în legătură cu o serie de tranzacţii imobiliare. Robert Negoiţă este cel mai mare datornic persoană privată din ţară la bugetul public, având datorii neachitate de 230 de milioane de lei.
6. Brașov
George Scripcaru (independent, fost PNL) – 52,6%: este la al patrulea mandat. George Scripcaru şi-a depus candidatura după ce a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, inclusiv abuz în serviciu şi instigare la tentativă de abuz în serviciu (ar fi determinat, potrivit procurorilor, funcţionari din instituţia pe care o conduce să-şi exercite defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia încheierii unor contracte cu o anumită firmă).
7. Botoșani
Cătălin Flutur (PNL) – 45,8%: este la al treilea mandat. În 2015, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Cătălin Flutur pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, prin concesionarea către o firmă a unei suprafeţe de teren. Numele lui Flutur ar mai fi legat și de un alt dosar instrumentat de DNA, ancheta in rem vizând acuzația de conflict de interese.
8. Târgu Mureș
Dorin Florea (independent, ex-PNL) – 43%: este la al cincilea mandat. În decembrie 2015, primarul a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu într-un dosar privind finanţarea Asociaţiei Sportive Fotbal Club din Târgu Mureş, cu un prejudiciu estimat la circa 7 milioane lei.
În 2016, procurorii DNA au început urmărirea penală într-un nou dosar de corupţie, în care este implicat şi fiul edilului, iar Dorin Florea este acuzat de luare de mită.
9. Râmnicu Vâlcea
Mircia Gutău (ex- PNL, candidat Partidul Ecologist Român) – 42%: este la al treilea mandat, după două condamnări definitive la închisoare cu executare. În 2010, Gutău a fost condamnat la trei ani şi jumătate închisoare cu executare, după ce a fost acuzat că a pretins 50.000 de euro mită de la un om de afaceri în schimbul eliberării unui certificat de urbanism. În 2014, acesta a mai primit trei ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. Pedepsele au fost contopite, iar în martie 2015 i-a expirat şi interdicţia de a fi ales într-o funcţie publică.
10. Deva
Mircia Muntean (fost PNL, UNPR, PDL și PSD, candidat PSRO) – 35,6%: este la al cincilea mandat. Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu. În prezent, este judecat în alt dosar, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
11. Tulcea
Constantin Hogea (fostPNL, candidat independent) – 35%: este la al cincilea mandat. În august 2015, Constantin Hogea a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru luare de mită și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, în legătură cu eliberarea unei autorizații de construcții în apropierea unor obiective cu regim special.