Conform unui comunicat de presă transmis de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), consilierii generali au aprobat trei proiecte prin care se actualizează indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivelor de investiţii la trei unităţi medicale din Bucureşti.
„Am propus astăzi (miercuri – n.r.) pe ordinea de zi trei proiecte care însumează investiţii de aproape 50 de milioane de euro în Sănătate, atât în sănătatea bucureştenilor, cât şi a românilor, pentru că în spitalele Capitalei nu se tratează doar pacienţi din Bucureşti, ci din întreaga ţară. Prin aceste proiecte de hotărâre se actualizează indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivelor de investiţii la trei unităţi medicale din Bucureşti: Spitalul Clinic de Psihiatrie «Prof. Dr. Alexandru Obregia» pentru reabilitarea şi extinderea a două clădiri, o investiţie de circa 17 milioane euro; maternitatea Bucur pentru reabilitarea corpurilor A şi B, valoarea totală fiind de circa 28 milioane euro şi Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale «Victor Babeş» pentru construirea ambulatoriului, un proiect în valoare de circa 2,5 milioane euro. Toate aceste investiţii vor fi finanţate de la bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti”, a afirmat primarul general Gabriela Firea.
În comunicat se arată că Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” a fost inaugurat în anul 1923, iar lucrările de intervenţie şi reabilitare vor asigura siguranţă utilizatorilor la un potenţial cutremur, creşterea calităţii şi eficientizarea serviciilor integrate sanitare şi sociale.
Proiectul a fost aprobat cu 47 de voturi, iar doi consilieri USR s-au abţinut de la vot.
La Maternitatea Bucur, cele două corpuri de clădire (A şi B) au fost construite în anii ’30 şi, pentru că nu mai prezintă siguranţă în exploatare şi nu asigură în totalitate cerinţele de igienă şi sănătate a pacienţilor, construcţiile vor fi reabilitate atât din punct de vedere funcţional, cât şi din punctul de vedere al finisajelor şi echipamentelor, arată sursa citată.
Acest proiect a fost aprobat cu 48 de voturi, iar un consilier USR s-a abţinut de la vot.
Conform aceleiaşi surse, ambulatoriul Spitalui de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” se află în faza de proiect tehnic şi au fost propuse o serie de modificări ale proiectului realizat în faza de studiu de fezabilitate. Schimbările aduse proiectului iniţial se datorează modificărilor legislative apărute între data realizării studiului de fezabilitate şi data elaborării proiectului tehnic şi dorinţei beneficiarului de a separa o serie de funcţiuni, în vederea optimizării fluxurilor de persoane, personal şi pacienţi.
În cazul acestui proiect de hotărâre, 49 de consilieri au votat „pentru”, iar un consilier USR s-a abţinut de la vot.