Primăria Capitalei dă vouchere de 9000 de lei bucureştenilor care stau în centru

Gabriela Firea a anunţat un nou sistem de vocuhere pentru bucureştenii care vor să-şi schimbe maşina veche.
Filip Stan
29 ian. 2020, 09:46
Primăria Capitalei dă vouchere de 9000 de lei bucureştenilor care stau în centru

UPDATE: Consilierii municipali au adoptat, miercuri, proiectul privind acordarea a 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 de lei în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, urmând să beneficieze cu prioritate persoanele cu domiciliu stabil în zona centrală a Capitalei.

Proiectul, introdus pe ordinea de zi suplimentară, a fost adoptat cu 32 de voturi favorabile, 6 abţineri şi 7 împotrivă. Pentru implementarea programului se aprobă acordarea în perioada 2020-2021 a 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei/eco-voucher. Acordarea unui singur eco-voucher se va face, la cerere, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat ce are norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2. Pentru acordarea eco-voucherului vor avea prioritate persoanele cu domiciliul stabil în perimetrul ZACA ce deţin în proprietate un autovehicul intens poluator înmatriculat şi înregistrat la acelaşi domiciliu cu cel al proprietarului.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu norma de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – Euro 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoţie noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară (aparate frigorifice, maşini de spălat rufe/vase, uscător de rufe, aparate de aer condiţionat, plite electrice, cuptoare electrice, aspiratoare) sau electronice (televizoare, DVD player, Blue-Ray player, staţii de lucru, monitoare pentru staţii de lucru, laptop, tablete, imprimante laser/inkjet).

Prevederile proiectului vor fi aplicate persoanelor fizice sau familiilor care deţin în proprietate un singur autoturism poluant din categoria non-Euro, Euro 1 sau Euro 2.

Programul va fi derulat în baza unui regulament aprobat prin dispoziţie de primar general.

Sumele necesare implementării programului vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti.

Gabriela Firea anunţă vouchere de 9.000 de lei pentru bucureştenii din Centru pentru a-şi schimba maşina veche non-euro, Euro 1 sau Euro 2. Prin acest proiect, care se va derula in perioada 2020-2021, 5.000 de bucureşteni care locuiesc în Centru vor beneficia de vouchere în valoare de 9.000 de lei fiecare pentru a-şi casa maşina non euro, Euro 1 sau Euro 2.

„Propun astăzi Consiliului General încă un proiect de hotărâre pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală, etapa a doua a programului prin care urmărim eliminarea din traficul bucureştean a maşinilor cu grad ridicat de poluare. Prin acest proiect, care se va derula in perioada 2020-2021, vom acorda 5.000 de stimulente financiare, în valoare de 9.000 de lei fiecare, bucurestenilor care locuiesc in centrul orasului, în schimbul casării unui autovehicul non euro, euro 1 sau euro 2”, a declarat Primarul Bucureştiului, Gabriela Firea.

 

Și în 2019, Gabriela Firea a oferit 5.000 de eco-vouchere. De aceasta data, insa, vor avea prioritate la obtinerea eco-voucherelor bucurestenii care locuiesc in centrul orasului, in Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA).

Deja de la inceputul anului, odata cu intrarea in vigoare a regulamentului Vinietei Oxigen, masinile cu norma inferioara de poluare nu mai au voie sa circule, in timpul zilei. Amenzile vor intra în vigoarea din martie.

 
Chiar Firea sustinea, pe 24 octombrie, ca in Bucuresti si Ilfov erau inmatriculate, la acea data, 260.000 masini non-euro (fabricate inainte de 1992), 7.000 masini Euro 1 (fabricate intre 1992 si 1996) si 113.000 masini Euro 2 (fabricate intre 1990 si 1999). Asa ca, in mod evident, numarul autoturismelor poluante din Capitala care ar trebui inlocuite este mult mai mare de 5.000.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'