Primăria Capitalei îi acuză pe Nicuşor Dan de Fake News

Primăria Capitalei îl acuză pe Nicuşor Dan că lansează ştiri false care discreditează munca medicilor din prima linie şi induce nelinişte şi teamă în rândul bucureştenilor. PMB precizează într-un comunicat de presă că Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr.Davila", spital suport COVID-19, nu este şi nu a fost niciodată focar de infecţie. 
Filip Stan
01 mai 2020, 08:25
Primăria Capitalei îi acuză pe Nicuşor Dan de Fake News

„FAKE NEWS, marca Nicuşor Dan! Bucureştenii pot sta liniştiţi, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID-19, nu este şi nici nu a fost vreodată „focar de infecţie

În această perioadă dificilă, în care Primăria Capitalei şi ASSMB fac zilnic eforturi substanţiale pentru a asigura celor 19 spitale din subordine toate mijloacele necesare pentru a face faţă în cele mai bune condiţii pandemiei de COVID-19, există încă politiceni care lansează pe piaţa ştiri false, de natură a discredita munca eroilor noştri din prima linie şi a induce o stare de nelinişte şi teamă în rândul bucureştenilor.

Faptul este de o gravitate excepţională, mai ales în contextul stării de urgenţă!

Mai exact, într-o conferinţă susţinută miercuri, 29 aprilie, deputatul independent Nicuşor Dan – alături de care s-au aflat Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor generali PNL şi Alexandru Gâdiuţă, liderul consilierilor generali USR – a afirmat că unul dintre „focarele de infecţie din România este la spitalul Carol Davila”, aflat în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB.

Afirmaţia, promovată ulterior de deputatul independent Nicuşor Dan pe toate canalele – inclusiv sub forma unor postări sponsorizate pe Facebook – este în totalitate falsă, fiind vorba de un fake news în genul celor lansate pe piaţă de site-uri obscure, care sunt suspendate în această perioadă de autorităţile statului, tocmai din acest motiv.

Citeşte şi  Relaxare măsuri de restricţie după 15 Mai. Gabriela Firea: Anunțul lui Iohannis a crescut semnificativ traficul în Capitală

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID-19, nu a existat niciodată, şi nici în prezent nu există niciun caz confirmat de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului medical. Se spune că „o jumătate de adevăr este mai rea decât o minciună”, iar afirmaţia neadevărată a deputatului Nicuşor Dan este o ilustrare fidelă a acestei zicale.

În spiritul unei transparenţe depline în comunicare, ASSMB a anunţat în data de 16.04.2020 că la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” există suspiciuni privind existenţa unor cazuri de infectare în rândul personalului, fiind vorba de 19 persoane care au ieşit pozitiv la o testare iniţială.

Din fericire, doar 24 de ore mai târziu, după retestarea celor 19 cazuri suspecte la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, toate testele au ieşit negative, fapt anunţat public de ASSMB prin intermediul unui comunicat de presă preluat de principalele canale mass-media.

În consecinţă, fiind vorba de un caz evident de dezinformare şi rea-intenţie, un fake news propagat agresiv în spaţiul public prin comunicate de presă şi postări sponsorizate pe reţelele sociale, îi solicităm domnului deputat Nicuşor Dan să facă gestul minim de a retracta acest fals şi de a prezenta scuze publice personalului medical de la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” – aflat pe baricade în aceste zile – şi tuturor bucureştenilor”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Capitalei.

DailyBusiness
Klaus Iohannis NU va candida la alegerile parlamentare! Anunțul a fost făcut oficial
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Ce dezvăluie culoarea ochilor despre tine. Cei care au ochii căprui posedă o putere ascunsă
Capital.ro
A murit cea mai mare ACTRIȚĂ! Marea doamnă s-a stins chiar azi. Românii, în doliu
Playtech.ro
Doamne cât de frumoasă era Adriana Iliescu în tinerețe. Cea mai bătrână mamă din România era superbă
DailyBusiness
Senatul iartă pensionarii și le oferă mai mulți bani! Legea s-a adoptat AZI
Adevarul
Cât a ajuns să coste un apartament în cea mai mare comună a țării. Cu același preț s-ar putea lua mai multe locuințe în Spania sau Anglia
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Netflix pregătește o comedie fantastică: Despre aventurile unui bărbat divorțat. Video
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă
Cancan.ro
Scandal pe bunurile soției lui Gabriel Vasiliu de la Puterea Dragostei. Ce pretenții au rudele Anei Maria, la o săptămână după înmormântare
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Norvegia schimbă politica de azil pentru cetățenii ucraineni
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare COMPLETĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Studenţii cresc cu 20% cererea pe piaţa închirierilor de locuinţe şi trag în sus chiriile apartamentelor vechi