UPDATE
„Dimineaţă, lucrurile păreau, din declaraţii, că merg foarte bine. Parţial, declaraţia era adevărată. În fapt, în teren lucrurile nu stăteau chiar aşa. Am trimis mai mulţi colaboratori în toate sectoarele, am luat toate sesizările de pe reţelele de socializare. Avem câteva cazuri în care nu s-a intervenit aşa cum s-a declarat şi aşa cum ar fi trebuit. Concret, s-a circulat foarte dificil între cartierul Drumul Taberei şi zona centrală, spre calea Dorobanţi. Pe strada Panait Cerna nu s-a dat cu antiderapant suficient. În zona Militari nu a fost material antiderapant suficient, sunt mai multe sesizări. Şi pe bulevardul Petricani a fost o deszăpezire deficitară, acolo unde au fost primite reclamaţii şi la ninsoarea anterioară. De asemenea pe bulevardul Timişoara şi podul Basarab avem sesizări că nu s-a intervenit şi circulaţia a fost îngreunată. Am primit sesizări şi cu privire la câteva străzi lăturalnice din jurul Guvernului, deşi zonă centrală”, a spus Gabriela Firea reprezentanţilor companiilor de salubritate în cadrul comandamentului de iarnă convocat la PMB.
În plus, primarul general a mai precizat că doar pe jumătate dintre trotuarele care ar fi trebuit deszăpezite s-a intervenit şi a cerut tuturor firmelor de curăţenie care au contract cu administraţiile locale să îndepărteze, până la finalul zilei, zăpada şi greaţa care s-au format în timpul nopţii.
„La zăpada anterioară, care a lăsat un strat de 63 de centimetri în Bucureşti, am văzut că aţi acţionat mai energic. De data aceasta v-aţi gândit, probabil, că ninge mai puţin şi aţi lăsat-o, nu pot să spun chiar de mântuială, dar nici acţiune foarte energică nu a fost. Aţi dovedit că puteţi şi trebuie să demonstrăm în continuare că ştim să facem deszăpezire aşa cum se cuvine. Este păcat, aşa cum s-a demonstrat în această iarnă că autorităţile pot să intervină în folosul cetăţenilor, trebuie să fim cu toţii în teren şi să dimensionăm corespunzător utilajele care intervin”, a completat edilul, conform Mediafax.
Reprezentanţii companiilor de salubritate au susţinut, în faţa primarului general, că au efectuat cu întârziere deszăpezirea fie din cauza traficului foarte aglomerat din prima parte a zilei, fie din cauza unor defecţiuni tehnice la maşinile de intervenţie.
Potrivit dispozitiilor Primarului General, Gabriela Firea, in Bucuresti se actioneaza miercuri dimineaţă pentru degajarea zapezii si se imprastie material antiderapant pe toate arterele principale din Urgenta 1, dar si pe strazile secundare cu un numar de 241 utilaje si 1200 operatori manuali.
De la debutul fenomenelor meteo, pe parcursul noptii au intervenit 341 operatori si 94 de utilaje dupa cum urmeaza:
Sector 1 – Romprest – 26 utilaje si 122 operatori care au imprastiat materiale antiderapante pe strazile principale;
Sector 2 – Supercom – 17 utilaje si 52 operatori acţiune material aniterapant pe străzi principale;
Sector 3 – Rosal – 17 operatori, 13 utilaje acţiune material aniterapant pe străzi principale si 14 utilaje acţiune material aniterapant pe străzi secundare
Sector 4 – Rebu – 50 de operatori, 10 utilaje acţiune material aniterapant pe străzi principale
Sector 5 – Romprest – 44 operatori si 7 utilaje acţiune material aniterapant pe străzi principale;
Sector 6 –Urban – 56 operatori si 7 utilaje acţiune material aniterapant pe străzi principale.
Pentru orice problema cauzata de fenomenele meteo, cetatenii pot suna la numarul de telefon gratuit 0800.800.868.
Citeşte şi ANM: Cod galben de NINSORI. Informare meteo de PLOI şi POLEI. Vezi HARTA cu regiunile vizate
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteorologică de precipitaţii moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei, valabilă în intervalul 8 februarie, ora 9.00 – 9 februarie, ora 11.00. De asemenea, a fost emisă o atenţionare cod galben de ninsori, valabilă din 8 februarie, ora 10.00 până în 9 februarie, ora 9.00. Detalii, aici.