Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Capitalei se afă un protocol de colaborare între Municipiul București și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” în vederea demarării proiectului Centura Verde a orașului. Protocolul va fi valabil pe o durată de doi ani. Municipalitatea urmează să pună la dispoziția specialiștilor institutului documentația strategică privind delimitarea teritorială — amenajarea zonală. Institutul se angajează să asigure echipa de specialiști, precum și elaborarea studiilor/documentațiilor necesare în vederea demarării proiectului.
Titlul de cetățean de onoare al Capitalei urmează să îi fie acordat lui Helmuth Duckadam, în semn de recunoaștere pentru promovarea și susținerea sportului românesc. De asemenea, pe ordinea de zi figurează alte trei propuneri care prevăd conferirea titlului de cetățean de onoare al Municipiului București lui Dorin Petruț — colonel în retragere, Daniel Porumb — plutonier major în retragere și Eugen Valentin Pătru — caporal.
Conform unei alte propuneri, bucureștenii vor putea achita în rate lunare, timp de zece ani, cu posibilitatea de cinci ani de grație, sumele avansate de municipalitate pentru a asigura contribuția proprietarilor în cadrul măsurilor de reabilitare a fațadei clădirilor.
Consilierii municipali se vor pronunța și asupra implementării proiectului „Primăria Copiilor”, destinat elevilor de gimnaziu, cu scopul de a promova implicarea civică și conștientizarea drepturilor și obligațiilor cetățenești.
„Proiectul ‘Primăria Copiilor’ va fi un sistem integrat de antrenare și reprezentare a elevilor claselor V-VIII din învățământul gimnazial bucureștean, ce va avea în componență consilii locale organizate la nivel de clase și de școli și consiliu municipal la nivel de Capitală, structuri formate din reprezentanți aleși democratic la nivel de clase, școli și municipiu, primar al Capitalei și șase viceprimari de Capitală. ‘Primăria Copiilor’ este un proiect care se derulează cu implicarea cadrelor didactice din școli”, indică expunerea de motive.
Denumirea de Piața Radu Anton Câmpeanu va fi atribuită spațiului public situat la intersecția dintre Calea Griviței și Calea Victoriei, conform unui proiect de hotărâre.
Consilierii urmează să dezbată și normele pentru avizarea, coordonarea și execuția lucrărilor de infrastructură din Capitală, aprobând totodată componența comisiei de coordonare a proiectării acestora.
Ei vor decide și în ceea ce privește înființarea Direcției Guvernanță Corporativă și a Serviciului EURO 2020, în subordinea directă a primarului general al Capitalei, ca structuri distincte în cadrul aparatului de specialitate al edilului general. Direcția Guvernanță Corporativă va avea 32 de posturi, funcții publice, iar Serviciul EURO 2020 va avea opt posturi de natură contractuală.
Totodată, se va suplimenta cu zece numărul de posturi al Direcției Management Proiecte și Finanțări Externe — Biroul Management Proiecte cu Finanțare Internațională. Pe de altă parte, numărul total de posturi al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București se va reduce de la 622 la 571.
Obiectivul specific al Direcției de Guvernanță Corporativă va fi asigurarea unui management stabil, uniform și profesional la societățile constituite în subordinea CGMB la care sunt aplicabile prevederile OUG 109/2011, sprijinind autoritatea publică tutelară în îndeplinirea obiectivelor de către societățile comerciale și regiile autonome aflate în subordinea sa.
Serviciul EURO 2020 va implementa toate măsurile și rigorile cerute de UEFA, asigurând respectarea garanțiilor funcționale și administrative luate în acest sens, în vederea desfășurării turneului final al Campionatului European de Fotbal în 2020.
De asemenea, consilierii municipali urmează să aprobe o nouă normă internă privind modalitatea de atribuire a contractelor între și către entitățile juridice la care Municipiul București este acționar majoritar, abrogând-o pe cea adoptată în luna septembrie.