Proprietarii ale căror autovehicule au au fost avariate în urma căderilor de arbori sau de crengi pot depune cerere pentru a primi despăgubiri la sediul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane (ADPDU) Sector 6, din Intrarea Aviator Caranda nr. 9, pentru a intra în posesia Poliţei de Asigurare de la firma cu care instituţia a încheiat un contract, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.
Aceştia trebuie să prezinte actul de identitate, dovada de la Poliţia Rutieră privind constatarea accidentului şi certificatul de înmatriculare a autoturismului.
În Sectorul 6, în noaptea de luni spre marţi au fost sesizate 21 de incidente produse de arbori doborâţi de furtună, iar marţi dimineaţă, până la orele 9.15, alţi şase copaci au fost doborâţi de vânt.
Potrivit autorităţii locale de sector, zonele în care au fost înregistrate incidentele sunt în cartierul Drumul Taberei – pe străzile Cara Anghel, Titel Petrescu, Gh. Caranda, Lăţea Gheorghe, aleea Compozitorilor, în cartierul Militari – pe străzile Virtuţii, Iuliu Maniu, Dezrobirii, Apusului, în cartierele Crângaşi şi Giuleşti – pe Bulevardul Crângaşi, Calea Giuleşti nr. 48.
Citeşte şi VREME de COŞMAR în Capitală: Trafic PARALIZAT, copaci rupţi, maşini distruse şi străzi inundate
Două persoane au fost rănite, 31 de autoturisme au fost avariate şi 63 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic în Capitală, marţi, între orele 05.00 şi 11.00, fiind înregistrate 74 de incidente, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.
Potrivit lui Daniel Vasile, două persoane au fost rănite după ce au fost lovite la cap de crengi smulse de vânt. Este vorba despre o femeie rănită în timp ce se afla în zona Piaţa Presei Libere şi un bărbat rănit pe Bulevardul Ion Mihalache.
În cele şase ore au fost primite sesizări privind 63 de copaci doborâţi de vânt, 31 de maşini avariate şi trei elemente de acoperiş desprinse. De asemenea, au fost anunţate cinci panouri publicitare doborâte de vânt, şase acumulări de apă şi cinci străzi inundate.
Majoritatea solicitărilor la ISU Bucureşti au fost pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil, pe autoturisme sau pe locuinţe.
Intervenţiile de lungă durată au fost cele pentru scoaterea apei acumulate în subsolurile locuinţelor sau pe carosabil, în mai multe zone din Capitală, printre care Şoseaua Antiaeriană, strada Jiului, strada Dumitru Brumărescu, Drumul Între Tarlale şi Bulevardrul Poligrafiei.
Capitala şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa sunt de luni, ora 21.00 până miercuri, la ora 02.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind prognozate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat.