Majoritatea primarilor spun că listele după care s-au organizat alegerile locale şi referendumul sunt actualizate şi nu este necesar să bată din uşă în uşă, pentru a număra oamenii. Spre exemplu, pe 6 august niciun recenzor nu a bătut la uşile oamenilor de pe Strada 6 August, din Petroşani. Mai mult, este posibil ca numărătoarea nici măcar să nu mai aibă loc, deoarece nu există nicio reglementare legală în baza căreia să fie făcut un mini-recensământ.
„N-am primit nimic oficial, referendumul a fost facut dupa listele de la BEC, totul a fost conform legii în vigoare şi sigur că noi, primăria, ne facem datoria de fiecare dată. Lista din 29 iulie era o listă actualizată„, a declarat pentru România TV primarul din Petroşani, Tiberiu Iacon Ritzi.
Şi primarii din Ialomiţa spun că listele cu persoanele cu drept de vot sunt exacte şi actualizate la zi, aşa că mini-recensământul nu este necesar. În plus, edilii se plâng că nu au angajaţi suficienţi şi nimeni nu a plecat pe teren.
„La noi, când decedează cineva, se duce imediat la statistică şi se radiază din liste, deci nu avem probleme cu listele„, susţine primarul din Ciochina (jud. Ialomiţa), aceeaşi situaţie întâlnind-o reporterii România TV la Căzăneşti, Munteni Buzău sau Reviga.
Citeşte şi: Primarul Timişoarei: Angajaţii primăriei vor face mini-recensământul, dar încă aşteptăm dispoziţii