Primarul Braşovului, Allen Coliban, a anulat o licitaţie publică pentru a da contractul, prin încredinţare directă, unei firme „de casă”

Allen Coliban, primarul USR al Braşovului, este acuzat de presa locală de anularea unei licitații pentru ca, ulterior, o lucrare de proiectare să fie dată prin încredințare directă unei firme din Cluj, abonată la bugetul municipiului de la poalele Tâmpei.
Filip Stan
31 ian. 2023, 13:33
Primarul Braşovului, Allen Coliban, a anulat o licitaţie publică pentru a da contractul, prin încredinţare directă, unei firme

Primarii USR au grijă ca banul public să fie bine gospodărit „în familie”. În data de 3 noiembrie 2021, Primăria Brașovului scoate la licitație întocmirea documentațiilor tehnice pentru două grădinițe: una în Avantgarden, cealaltă în Coresi II. Licitația era împărțită în două loturi.

Firma Danina Star din Brașov câștigă licitația pentru grădinița din Avantgarden – Bartolomeu, pentru suma de 125.000 lei plus TVA, proiectare toate fazele: Studiu de Fezabilitate, DTAC (Documentația Tehnică pentru obținerea autorizației de construire) și Proiect Tehnic și branșamente, potrivit Newsbv.ro.

Terenul nu era propice construcţiei unei grădiniţe

După semnarea contractului nr. 385/109478/27.10.2020, între Primăria Brașov, prin primarul de la acea vreme, George Scripcaru, societatea Danina Star începe treaba. S-au efectuat ridicările topo și încadrarea construcției în normele legislative. În acest moment, proiectantul avertizează municipalitatea că pe terenul de 1.414 mp propus pentru a se construi grădinița (nr. cadastral 14170) se pot amenaja doar două săli de clasă.

Această chestiune a fost transmisă municipalitații, conform surselor noastre din Primărie, prin adresa înregistrată la nr. 115303/12.11.2020. Adică la un interval de circa 2 săptămâni de la semnarea contractului.

În acest context, Primăria Brașov emite un alt Certificat de Urbanism, nr. 2921/10.12.2021, la distanţă de un an de la primul, iar firma din Brașov, care a câștigat licitația, se apucă iar de ridicări topo etc., pentru un teren de 2.129 mp (număr cadastral 167858).

Citeşte şi: Deputat PNL: „Pot exista discuţii despre cum se va face rotativa”. Alfred Simonis, PSD: „Se va stabili dacă protocolul va fi respectat întocmai sau se vor face modificări”

După vreo 8 luni, Primăria se răzgândește în privința construcției grădiniței pe terenul de 1.414 mp și cere rezilierea amiabilă a contractului.

Firma acceptă solicitarea Primăriei și încheie un act adițional la contractul inițial prin care acesta încetează, solicitând să fie avută în vedere dacă municipalitatea demarează construirea grădiniței în acest cartier, având în vedere că a câștigat o licitație. Fără a emite pretenții financiare pentru serviciile deja executate!

Evident, acest lucru nu s-a întâmplat, iar Coliban încredințează direct unei firme din Cluj,  2GMG Construct, pentru suma de 130.000 de lei plus TVA realizarea doar a Studiului de Fezabilitate. Fără DTAC (n.r. Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire), Proiect Tehnic și branșamente. Adică, nici măcar nu s-a încercat o selecție de oferte.

Miercuri a fost publicat de către Primărie anunțul pentru executarea SF în SEAP, iar joi a fost acceptată oferta clujenilor.

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre prezența femeilor pe listele electorale: ”Egalitatea nu poate rămâne doar la nivel de vorbe”

 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Capital.ro
Suspendarea definitivă a permisului auto. Șoferii care nu pot fi iertați de lege. Pieton pe viață
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Asociația de proprietari decide. Lege pentru proprietarii de apartamente
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Statele membre UE trebuie să prezinte câte doi candidați pentru posturile de comisari europeni
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'