Edilul suspendat a făcut apel la companiile de deszăpezire pentru a continua tratamentul pentru avertizarea de polei.
„Fac apel, aveți în vedere trecerile de pietoni, pasajele, rampele și pantele, rigolele degajate, gurile de scurgere, a fost o discuție cum că nu sunt planurile pentru gurile de scurgere, nu le aveți la bază, cu toate că acum doi ani Apa Nova vi le-a pus la dispoziție. Le țineți secret, le țineți acasă, unde sunt? Ele trebuie să stea în bază. Cred că toată lumea a primit avertizare de la ANM referitoare la precipitații mixte, ce determină depuneri de polei, interval de valabilitate 6 ianuarie, ora 7,00 — 10,00. Vreau să continuați cu tratamentul pentru această avertizare de polei”, le-a transmis Sava responsabililor cu deszăpezirea.
Citeşte şi: Situaţia alimentării cu căldură va reveni la normal de miercuri dimineaţa în Militari şi Drumul Taberei
Totodată, primarul general interimar s-a arătat nemulțumit de modul în care s-a făcut deszăpezirea în Capitală, dar și de cum s-au organizat operatorii, scrie Agerpres.
„O să vă citesc ce ni s-a raportat: sectorul 1 — 55 de utilaje, 146 de operatori manuali, sectorul 2 — 45 de utilaje, 73 de operatori manuali, sectorul 3 — 53 de utilaje, 22 de operatori manuali, sectorul 4 — 11 utilaje, 60 de operatori manuali, sectorul 5 — 37 de utilaje, 43 de operatori manuali, sectorul 6 — 28 de utilaje, 50 de operatori manuali, în total 394 de operatori manuali și 299 de utilaje. Când am trecut în revistă bazele dumneavoastră ați spus că aveți total forță umană 3.049 de oameni global pe toate cele șase sectoare. Avem raportat 394 de operatori manuali. Nu sunt mulțumit nici de cum funcționați dumneavoastră, sunt refugii de tramvai, treceri de pietoni, stații RATB și trotuare unde nu s-au efectuat acțiunile de deszăpezire”, a arătat Sava.
La rândul lor, reprezentanții firmelor de deszăpezire au precizat că operatorii manuali lucrează în ture.
Edilul interimar al Capitalei a criticat, la Comandamentul de iarnă, și inspectorii de la Direcția control.
„O să vorbesc și cu primarii de sector să vedem pe cifrele pe care le raportați dumneavoastră cu cifrele pe care le-ați declarat dacă sunt mulțumiți de ce se întâmplă în sectoarele unde aveți contracte cu ei. (…) Spuneți că acționați pentru degajarea rigolelor și gurilor de scurgere. Se menționează așa: ‘programul de deszăpezire și combatere a poleiului pentru iarna 2015-2016 efectuat de ADP sector 2 și ADP sector 6 se aplică pe artere cu obiective sociale imediat după declanșarea fenomenelor meteorologice specifice și se finalizează în maximum 4 ore de la încetarea acestor fenomene’. Ne încadrăm în maxim 4 ore? Poate Romprest sector 1, ceilalți vă zic că nu. Aici poate să stea martor și Direcția control și referitor la dânșii sunt nemulțumit, pentru că vreau să strângeți toți inspectorii, deci văd că trec pe străzi, vorbesc la telefon, nu sunt atenți în stânga, în dreapta ce se întâmplă, nu fac nicio raportare, sunt cuminți”, a spus Sava.