Primarul care A OMORÂT o adolescentă, după ce a condus băut, a fost arestat

Primarul comunei buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, implicat luna trecută într-un accident soldat cu moartea unei fete de 15 ani, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, după ce expertiza tehnică solicitată de procurori a arătat că este responsabil de producerea accidentului.
Romania TV
10 iun. 2013, 09:49
Primarul care A OMORÂT o adolescentă, după ce a condus băut, a fost arestat

Luni, magistraţii Tribunalului Buzău au judecat recursul înaintat de procurori, după ce săptămâna trecută solicitarea Parchetului de arestare preventivă a primarului a fost respinsă de judecători, care au impus pe numele acestuia interdicţia de a părăsi ţara.

Magistraţii Tribunalului Buzău au admis recursul procurorilor şi au emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele primarului Valerică Şercăianu, care la scurt timp de la decizia instanţei s-a prezentat la Poliţie.

Procurorii Parchetului Tribunalului Buzău şi-au motivat cererea de arestare a primarului prin rezultatele expertizei solicitate în acest caz, din care a reieşit că Valerică Şercăianu este responsabil de producerea accidentului de la Potoceni în urma căruia o fată de 15 ani a murit, iar alta a fost rănită.

Gabriela Vâjâiac, prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Buzău, a declarat, luni, că expertiza a scos la iveală faptul că primarul circula la momentul producerii accidentului cu 91 de kilometri la oră şi că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,38 la mie. La baza cererii procurorilor de arestare preventivă a primarului a stat şi faptul că acesta are la activ mai multe abateri la regimul rutier, a fost sancţionat de trei ori pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a fost implicat în trei accidente soldate cu pagube materiale.

În 21 mai, două adolescente care se întorceau acasă de la şcoală au fost acroşate, în localitatea Potoceni, de un autoturism condus de primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu. Una dintre fete a fost rănită, în timp ce colega sa, care urma să împlinească 15 ani, a murit la scurt timp. Adolescenta decedată, singură la părinţi, era elevă în clasa a VIII-a la Şcoala generală din localitatea Potoceni.

În urma testării cu aparatul Drager, a reieşit că primarul avea o concentraţie alcoolică de 0,38 mg./per litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, primarul a fost reţinut pentru ucidere din culpă, fiind eliberat după ce procurorii au hotărât să nu sesizeze instanţa cu propunerea de arestare preventivă, pentru că nu deţineau toate datele privind modul în care a avut loc accidentul.

La sfârşitul lunii trecute, anchetatorii au extins cercetările şi în cazul unui al doilea şofer implicat în accidentul din Potoceni.

Poliţiştii au extins cercetările luând în calcul că şi al doilea şofer implicat în accident ar fi avut o parte din vină. În momentul accidentului, jeep-ul condus de primarul Valerică Şercăianu depăşea un autoturism care la rândul său încerca să depăşească o maşină care vira dreapta. Anchetatorii iau în calcul această nouă ipoteză întrucât pe parcursul cercetărilor primarul din Cernăteşti a declarat că atunci când se afla în depăşire maşina din dreapta a schimbat direcţia şi din acest motiv s-a produs accidentul.

Potrivit unor surse din Poliţie, cercetările continuă în cazul celui de-al doilea şofer, acesta fiind cercetat, în continuare, în libertate, pentru ucidere din culpă.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
A murit unul din marii actori. Drum lin, maestre! A fost o legendă a scenei
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Zani pariază totul pe o carte. Cum vrea să se îmbogățească
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
INTERZIS pentru românii care stau la curte. NU ai voie să faci asta în fața casei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
BBC îl va elimina pe fostul prezentator Huw Edwards din arhiva sa
MediaFlux
AVERTISMENT pentru pensionari. Șeful Casei de PENSII explică o mare GREȘEALĂ
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?