Primarul din Baia Mare se revoltă împotriva conducerii PNL: A ales candidaţi din zone obscure

Nemulţumiri în PNL după şedinţa furtunoasă de săptămâna trecută în care au fost validaţi candidaţii pentru alegerile locale. Crin Antonescu şi-a impus proprii oameni pe liste, în ciuda voinţei liderilor locali. În Baia Mare, primarul liberal Cătălin Cherecheş a acuzat dur partidul că a selectat candidaţii din zone obscure şi dă de înţeles că ar putea să nu îi susţină în campanie.
Romania TV
22 oct. 2012, 10:05
Primarul din Baia Mare se revoltă împotriva conducerii PNL: A ales candidaţi din zone obscure

Cătălin Cherecheş a dat publicităţii o scrisoare adresată băimărenilor în care se dezice în mod deschis de candidaţii pe care partidului său i-a desemnat în colegiile din oraş.

„Ca primar al Municipiului Baia Mare, ca om care a primit încrederea cetăţenilor cu majoritate de voturi, dar şi cu cel mai mare procent de prezenţă la alegerile locale din ultimii 20 de ani, nu îmi permit să vin în faţa dumneavoastră şi să garantez pentru nişte indivizi care nu au făcut nimic pentru comunitatea noastră. A venit momentul să ieşim în faţa cetăţenilor cu alţi candidaţi, hotărâţi, oneşti şi determinaţi să reprezinte comunitatea noastră, nevoile oamenilor, în echipă cu mine”, scrie Cherecheş.

Dacă liderii USL vor alege să gireze nominalizările venite din zone obscure, mă voi vedea nevoit să vin în faţa dumneavoastră cu propunerile mele pentru colegiile din Baia Mare, pentru Senatul României şi Camera Deputaţilor”, mai spune edilul.

Primarul ia în calcul să-şi ofere susţinerea altor candidaţi decât cei desemnaţi de către USL. „Îmi rezerv dreptul de a mă manifesta liber în relaţia cu băimărenii şi de a susţine oameni şi nu partide. Dacă cei care conduc acum USL nu vor înţelege că este nevoie mai mult ca niciodată de oameni capabili, vom realiza o platformă politică nouă la nivel de Baia Mare pentru a arăta oamenilor că se poate şi altfel”, mai spune edilul din Baia Mare.

„Rebeliunea” lui Cherecheş survine într-un climat deja tensionat în PNL, după ce conducerea centrală a demis, vineri, liderii a trei filiale: Dâmboviţa, Mehedinţi şi sectorul 1.

Nici la Cluj lucrurile nu stau mai bine, liberalii clujeni fiind iritaţi de faptul că Antonescu a impus candidatura fostului său consilier de la Cotroceni, Radu Zlati.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Antena 1, anunț oficial! S-a aflat data: Când începe Asia Express 2024
DailyBusiness
În atenția tuturor clienților băncilor din România: se schimbă legislația. Care vor fi noile reglementări din 2025
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
David Popovici câștigă medalia de aur la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!