Potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei, decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.
Primarul suspendat Mezei Janos a solicitat de mai multe ori ridicarea măsurii controlului judiciar, motivând că a respectat toate obligaţiile care i s-au impus şi nu mai poate influenţa martorii, în contextul în care aceştia au fost audiaţi şi declaraţiile lor sunt depuse la dosar.
Procurorii DNA Târgu Mureş l-au trimis în judecată pe Mezei Janos, la sfârşitul lunii mai 2015, pentru abuz în serviciu, şantaj şi instigare la delapidare, relatează Agerpres.
Citeşte şi: Primarul din Gheorgheni, Janos Mezei, trimis în judecată de DNA
Potrivit unui comunicat al DNA, în 2013, primarul Janos Mezei şi-a exercitat în mod fraudulos atribuţiile de serviciu, încheind, în numele municipiului Gheorgheni, un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafaţă de 400 mp, amplasată pe malul Lacului Roşu, prin care a înstrăinat acest bun către o societate. Procurorii susţin că acest teren nu putea să fie vândut deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la SC „Monturist” SRL de către municipiul Gheorgheni (sub forma folosinţei bunului, prin concesionarea pe o durată de 49 de ani către respectiva societate).
De asemenea, procurorii susţin că edilul l-a somat pe administratorul firmei respective, denunţător în cauză, ca în cel mult două zile să vină la sediul primăriei şi să-şi prezinte demisia, în caz contrar urmând a suferi consecinţe negative, precum darea în vileag a unor fapte reale şi/sau imaginare care îl vor determina să nu mai poată munci şi locui în Gheorgheni.