„La Bruxelles, împreună cu doamna comisar european Corina Crețu, care săptămâna viitoare se va afla la București, am înaintat o propunere pe care eu cred că ar trebui să o susțină cât mai mulți bucureșteni, și anume: proiectul Bucureștiul — port la Dunăre. Este un proiect extrem de important, extrem de ambițios, care va însemna dezvoltare pentru Capitala României. Doamna Crețu a fost extrem de pozitivă la aflarea acestei inițiative, și anume că doresc să mă implic și împreună cu UE să finalizăm acest proiect care a început acum ceva ani, dar lucrarea este degradată, nu a fost bine conservată și, oricum, este nevoie de finanțare, în continuare. Cred că este un proiect care va dăinui și va așeza Capitala României în rândul porturilor importante și al capitalelor comerciale serioase din Europa„, a declarat Firea, după participarea la seminarul „Autorități locale. Finanțări. Achiziții. Proiecte”.
Ea a menționat că în cadrul întâlnirii de la Bruxelles a arătat și că Bucureștiul are nevoie de finanțare pentru modernizarea a încă 500 de kilometri de conductă primară din rețeaua de termoficare, pe lângă cei 500 pentru care au fost alocați 176 de milioane de euro.
„Am înaintat o altă solicitare, o altă rugăminte, iar doamna comisar european a fost extrem de receptivă și deschisă, pentru ca Bucureștiul să primească o sumă comparativă cu aceasta, aprobată prin POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare), pentru redimensionarea și modernizarea altor 500 de kilometri de rețea de termoficare primară, ceea ce ar însemna ca în perioada următoare să avem de-a face cu o reducere a facturii la cetățeni, prin faptul că rețeaua de termoficare va fi dimensionată la capacitatea actuală„, a precizat Firea.