La intalnire au mai participat presedintele Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate, Vasile Cepoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, consilierul de stat la Departamentul Sanatate Publica, Diana Loreta Paun si academicianul Mircea Ifrim.
„ASSMB este una din institutiile strategice ale Bucurestiului. Accesul populatiei la servicii medicale de calitate este un obiectiv principal al actualei administratii. Am reusit sa aduc langa mine o echipa profesionista – si va multumesc pentru acest lucru – care sa asigure un management eficient pentru serviciile medicale ale Capitalei. Salut aceasta prima intalnire si va asigur, stimati invitati, doamnelor si domnilor directori, domnule Virgil Paunescu, de tot sprijinul pentru a avea, in Bucuresti, un standard ridicat de calitate a serviciilor medicale si a sigurantei pacientilor. Putem creste satisfactia bucurestenilor in raport cu serviciile medicale oferite de spitalele pe care le avem in administrare. Voi sprijini toate demersurile pentru dezvoltarea unei retele organizatorice si functionale solida, coerenta si omogena. Obiectivele propuse prin strategia care este prezentata astazi tin de normalitate, insa nu se pot realiza doar de catre institutiile din subordinea Primariei Capitalei. Vrem o imbunatatire a calitatii serviciilor de ingrijirea sanatatii pentru bucuresteni, o eficientizare a managementului la nivelul spitalelor aflate in administrarea Primariei generale si o consolidare si intarirea a capacitatii administrative a ASSMB. Experienta dumneavoastra, distinsi invitati, ne va ajuta sa indeplinim obiectivele deja enuntate, sa aducem serviciile de sanatate ale Bucurestiului la un nivel European” a declarat Primarul General, Razvan Sava.
In cadrul acestei prime intalniri s-a mai discutat despre obiectivele viitoare ale ASSMB, care vizeaza si elaborarea impreuna cu societatea civila reprezentativa la nivel de Bucuresti (ONG-uri, asociatii ale pacientilor, asociatii pentru protectia consumatorilor etc.) a unei Strategii de dezvoltare metropolitana in domeniul sanatatii pe termen de 5 ani, prin implementarea unui sistem integrat pentru asigurarea calitatii serviciilor de sanatate si a sigurantei pacientilor. Aceasta strategie va fi in concordanta cu obiectivele si directiile de actiune cuprinse in Strategia pentru Sanatate a Ministerului Sanatatii, proiectata pentru a fi implementata pana in anul 2020.