„Îmi doresc ca alături de societatea civilă și alte instituții specializate să ne depunem candidatura pentru preluarea în custodie a acestei viitoare rezervații naturale. Așteptăm din zi în zi emiterea de către Guvernul României a hotărârii privind declararea zonei Văcărești ca parc natural. Vom crea un plămân verde de 183 de hectare în mijlocul Capitalei și acesta cred că poate constitui prin generozitatea lui proiectul unei generații pentru viitor„, a spus edilul în cadrul deschiderii oficiale a expoziției Romenvirotec, potrivit Agerpres.
El a apreciat că provocările de mediu și găsirea celor mai avansate soluții pentru depășirea lor constituie „poate cea mai importantă preocupare a omenirii în acest moment”.
„Sub sloganul Verde pentru București, în luna aprilie se desfășoară unul dintre cele mai ample programe educative privind protecția mediului. Vorbim despre acțiuni de ecologizare, plantare de arbori, lecții interactive în școli. Prezervarea și câștigarea suprafețelor de spații verzi, amenajarea rezervației Delta Văcărești, iluminatul public eficient și eco-friendly, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, planul de mobilitate urbană durabilă, extinderea stației de epurare a apelor uzate de la Glina sunt doar câteva dintre armele cu care Primăria Municipiului București atacă poluarea„, a adăugat primarul.
El a amintit că în luna ianuarie a fost demarat planul privind calitatea aerului, care prevede abordarea din perspectiva impactului de mediu a unor domenii precum transportul public urban, strategia privind spațiile verzi, salubrizarea, gestionarea șantierelor de construcții, eficiența energetică și conștientizarea populației asupra efectelor poluării.